Florin Iordache, despre ordonanțele de urgență pe justiţie

Ministrul Justiției, Florin Iordache, transmite nu că nu va retrage cele două ordonanţelor privind graţierea şi modificarea Codului penal şi afirmă că soluţia ar fi o dezbatere.

„Eu, ca ministru al Justiției, în niciun caz nu voi retrage aceste proiecte. Cred că dezbaterea clara în societate e cea mai bună soluție, potrivit b1.ro.

La Ministerul Justiției exista foarte multe puncte de vedere de susținere, de completare a proiectului care vizează grațierea dar și a proiectului care vizează punerea în concordanță a Codului Penal cu deciziile Curții Constituționale”, a mai afirmat Florin Iordache.

Klaus Iohannis a cerut, vineri, Guvernului să retragă cele două ordonanţe, susţinând că sunt ”suficiente argumente”.

„Proiectele de Ordonanţe de Urgenţă privind graţierea şi modificarea Codurilor penale sunt neavenite, inacceptabile şi par a fi făcute cu dedicaţie, o spun cele mai autorizate voci din Justiţie”, scrie Klaus Iohannis pe Facebook.

Şeful statului precizează că Parchetul General, DNA, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DIICOT, asociaţiile magistraţilor şi organizaţii ale societăţii civile s-au pronunţat ferm împotriva modificării cadrului legislativ referitor la corupţie, abuz în serviciu şi integritate, ”în regim de urgenţă, fără analize obiective şi în condiţii de totală netransparenţă”.

”Sunt suficiente argumente care să determine Guvernul să retragă aceste Ordonanţe de Urgenţă”, susţine preşedintele Iohannis.

Klaus Iohannis a mers, miercuri, la şedinţa de Guvern, în care apăruseră informaţii că va fi adoptată o OUG privind graţierea. El a anunţat atunci că premierul Grindeanu l-a asigurat că graţierea şi modificarea codurilor penale nu se regăsesc pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei şi că nici nu vor fi ”băgate peste noapte” în nicio şedinţă, ci ”vor fi puse în transparenţă”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.