Florin Tudose moare la terminarea portretului de pomină făcut lui Victor Ponta

Moartea profesorului Florin Tudose bate în cuie un portret nemilos făcut lui Victor Ponta. Portretul politicianului (ca și moartea psihiatrului, de altfel) a picat ca o lovitură de trăsnet, un fel de semn al destinului, ca și inundațiile din Gorj, cînd președintele Feștilă se pregătea să își ungă încă o dată candidatura la Craiova. Corect, metodic și lămuritor, portretul psihologic făcut de Florin Tudose năvalnicului și găunosului favorit la prezidențiale vine ca o sentință definitivă, minimalizantă și ridiculizantă pentru umflatul în pene și iluzii de candidat al PSD-ului.

De duminică seară, diagnosticul profesorului Tudose (pus într-o emisiune-pilot, înregistrată de Realitatea Tv) are greutatea unui bolovan de gîtul unui înotător. Şi îl salvează pe profesor ca profesionist, ca analist și ca urmaș al lui Hypocrate.

Cît a trăit, psihiatrul Tudose n-a divulgat niciodată suferințele pacienților săi. A riscat în cazul unuia singur, Victor Ponta, poate și din teama nebună că un asemenea psihic contorsionat ar putea ajunge să conteze la conducerea României. Florin Tudose a proiectat astfel pe cerul campaniei electorale toate contorsiunile unui campion al oportunistului în politica românească, încălcîndu-și într-un fel și jurămîntul de medic. Şi apoi a tras placa destinului peste el, parcă pentru a bate în cuie diagnosticul și pentru a-l împrăștia în toate zările.
Cine vrea să înțeleagă are la îndemînă evaluarea unui om cu experiență în suflete chinuite și caractere schimbătoare. Cine nu, o ține pe drumul ignoranței sale! Profesorul Tudose și-a jucat rolul perfect. A pansat suflete, a tratat dezechilibre și și-a permis marele lux de a face o analiză psiho-patologică a unui favorit periculos în cursa electorală. Şi a plecat dintre noi refuzînd orice replică, orice nuanțare. România a înregistrat astfel un portret psihologic necruțător, mai greu decît o sentință. Şi nu se poate apăra cu justificarea că nu a știut!

Portretul psihologic făcut lui Victor Ponta trage și un semnal de alarmă asupra politicianului neterminat, care a încălecat PSD-ul și se vrea președintele României. Lansarea de pe Arena Națională, stropită cu siropuri și extaze de presa română, a fost interpretată cu adevărat abia acum. Țara era o jucărie, iar stadionul, un tort pe care îl savura cu familia.Cu emisiunea-pilot de la Realitatea TV, profesorul Tudose a dat ultima consultație publică, folositoare și pacientului, și admiratorilor lui Victor Ponta. Megaloman, duplicitar, lipsit de simțul măsurii, înconjurat de impostori servili, gata să fure un strop de simpatie de la oricine și pentru orice, Victor Ponta s-a grăbit la anunțuri mortuare pentru Florin Tudose, fără să știe ce ștampilă înroșită îl așteaptă în înregistrarea cu Denis Rifai. Și a îngreunat vestea ce avea să se întoarcă împotriva lui.

Incapabilă să i se opună, Opoziția ar putea cumpăra drepturile pentru analiza profesorului Florin Tudose pentru a o difuza pe toate canalele posibile și imposibile, inclusiv în biroul în care penibilul Ludovic Orban își concepe lozincile de prostovan. În mod sigur, acest pacient politic ar putea fi ajutat să înțeleagă că este vorba și despre caraghiosul care privește.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.