Florin Vîlnei, de la sindicatul poliţiştilor, oferă încă un motiv pentru demisia lui Oprea

Florin Vîlnei, preşedintele unuia dintre sindicatele din poliţie, a făcut duminică seara un adevărat tur de forţă pe la televiziuni, nu pentru a cere aflarea adevărului în legătură cu moartea colegului său, ci pentru a-l apăra pe ministrul de interne Gabriel Oprea, şeful său. Fără să-şi dea seama, Vîlnei a mai oferit încă un motiv pentru demisia urgentă a vicepremierului (poate cel mai important) pentru a nu influenţa mersul anchetei.

Într-un mod absolut ridicol, Florin Vîlnei n-a făcut altceva decît să strige că Gabriel Oprea nu are nici o vină în derularea evenimentelor care s-au sfîrşit cu moartea poliţistului Bogdan Cosmin Gigina. Ca interes personal, am putea înţelege că Florin Vîlnei vrea o relaţie bună cu ministrul său, care, desigur, îi va fi recunoscător pentru efortul de duminică seara, însă ca lider de sindicat înseamnă cu totul altceva, lucru cu care s-ar putea confrunta cînd îşi va vedea colegii!

Una dintre minciunile spuse de cîteva zeci de ori de către Florin Vîlnei în aceste emisiuni la care a participat este cea legată de cadrul legal în care un demnitar poate să beneficieze de COLOANĂ OFICIALĂ. Florin Vîlnei a spus că ar exista cadrul legal pentru următorii demnitari:

1. Preşedintele României

2. Primul ministru al României

3. Preşedintele Senatului României

4. Preşedintele Camerei Deputaţilor

5.Ministrul de Interne.

Să vedem acum ce spune legea, mai exact „Codul rutier”, singurul act normativ care reglementează felul în care Poliţia rutieră asigură însoţirea coloanelor oficiale cu echipaje specializate:


Minciuna lui Florin Vâlnei este cît se poate de evidentă: Codul rutier nu menţionează decît 4 demnitari care beneficiază de serviciile Poliţiei pentru a ÎNSOŢI COLOANELE OFICIALE: Preşedintele, Primul Ministru, Preşedintele Senatului şi Preşedintele Camerei deputaţilor. Cea de-a 5-a persoană, Ministrul de Interne, nu există, ci a fost introdusă ca DEZINFORMARE tocmai de liderul de sindicat Florin Vîlnei, care ar fi trebuit să apere interesul colegului său decedat!

La Realitatea TV, pus în faţa acestui act normativ, Florin Vîlnei a încercat s-o dea la întors, cum se zice, afirmînd că Ministrul de Interne era trecut într-o lege mai veche, care a fost modificată! Apoi a încercat să sugereze că ar exista un Protocol intern, fără să-şi dea seama că nici o reglementare internă nu poate fi contrară Legii!

Acelaşi Florin Vîlnei a spus de mai multe ori că, imediat după accident, Gabriel Oprea a coborît din maşină să vadă ce s-a întîmplat cu poliţistul, însă atunci cînd ziariştii prezenţi în platou l-au contrazis, punîndu-i în faţă declaraţiile unor martori,invocînd în acelaşi timp casetele camerelor de supraveghere, a revenit asupra declaraţiei iniţiale şi a confirmat că Oprea doar a oprit maşina în care s-a aflat, fără să mai susţină faptul că ar fi coborît din ea!

Iată, totuşi, ce nu a înţeles nimeni pînă acum: POLIŢIA NU FACE PARTE DIN COLOANELE OFICIALE, ci, potrivit Codului rutier citat mai sus, doar ÎNSOŢEŞTE ACESTE COLOANE, aşa încît prezenţa poliţiştilor în condiţii de urgenţă, generate de situaţii deosebite, nu se poate face DE DREPT, ci doar prin solicitări şi aprobări bine reglementate pentru fiecare situaţie în parte! Cu alte cuvinte, şi chiar dacă ar fi avut dreptul la „coloană oficială”, prezenţa poliţistului decedat era nejustificată dacă nu s-au făcut solicitările respective chiar pentru acea zi şi pentru acel traseu!

Aşadar, să fie clar pentru toată lumea: în acest caz sînt două probleme:

1. Dacă Gabriel Oprea avea dreptul la coloană oficială şi

2. dacă această coloană trebuia să fie însoţită de poliţişti!

Ce se desprinde din acest tur de forţă al lui Florin Vîlnei pe la televiziuni este încă o operaţiune de muşamalizare a acestui caz în folosul lui Gabriel Oprea! De aceea, Florin Vîlnei n-a făcut altceva decît să mai ofere încă un argument pentru ca Gabriel Oprea să-şi dea demisia, întrucît atît Comunicatul Ministerului de Interne, cît şi turul de forţă al liderului de sindicat al poliţiştilor Florin Vîlnei nu sînt altceva decît MIJLOACE DE INFLUENŢARE A ANCHETEI pe care în acest moment o desfăşoară Parchetul Militar!

P.S. Se încearcă găsirea cadrului legal pentru însoţirea coloanei lui Gabriel Oprea de către poliţişti prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului, intrată în vigoare pe 22 octombrie, prin care preşedinţii de partide pot beneficia de protecţia SPP. Nu trebuie confundate lucrurile, căcipoliţiştii nu intră nici în această categorie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.