FMI: Creștere economică peste așteptări în România

România va înregistra în acest an o creştere economică de 3,4%, urmată de un avans de 3,9% în 2016, potrivit ediţiei de toamnă a raportului World Economic Outlook (WEO) al FMI.

FMI anticipa în raportul WEO din luna aprilie că economia României va avansa în acest an cu 2,7% şi cu 2,9% în 2016.

Instituţia financiară prognozează pentru acest an o inflaţie de -0,4%, care se va menţine negativă şi în 2016, de -0,2%. În luna aprilie, FMI se aştepta la o creştere ca preţurilor de 1% în 2015 şi de 2,4% în 2016.

România va înregistra în acest an un deficit de cont curent de 0,7%, care va creşte în 2016 la 1,5%. Ediţia din aprilie a raportului FMI prevedea un deficit al contului curent de 1,1% în 2015 şi de 1,5% anul viitor.

În privinţa şomajului, Fondul anticipează un nivel de 6,9% în acest an şi de 6,8% în 2016, valori uşor peste nivelul de 6,7% estimat în aprilie pentru cei doi ani.

Pentru zona euro, FMI a menţinut estimarea de creştere economică la 1,5% în acest an şi a redus prognoza pentru 2016 cu 0,1 puncte procentuale comparativ cu luna iulie, la 1,6%.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.