FMI, negocieri cu ministrul de finanţe

Fondului Monetar Internaţional începe o nouă misiune în România. Ministrul Finanţelor Eugen Teodorvici a anunţat că temele principale ale misiunii FMI sunt bugetul pe anul viitor, mangamentul privat la companiile de stat şi private. Teodorvici se va întâlni, marți, la Ministerul Finanţelor cu delegaţia FMI.

„Astăzi o să fie deschiderera misiunii, o să discutăm subiectele pe care le știm cu toții, în principal, bugetul pe 2016, ce a mai rămas de implementat din toate reformele structurale, legea redevențelor, sunt mai multe subiecte pe ordinea de zi pe care le vom disucta în aceste zile cu cei de a FMI”, a spus ministrul Finanțelor.

Teordorovici a vorbit şi despre posbilitatea încheierii unui nou acord a Fondului Monetar Internaţional cu ţara noastră.

„Discutăm inclusiv acest aspect. În opinia mea, mai ales în condițiile de astăzi la nivel internațional, un astfel de acord mult mai flexibil poate constitui pentru Romania un plus. Acum urmează să vedem dacă este necesar, dacă se justifică și în ce condiții un astfel de nou acord poate fi încheiat între România și FMI”, a explicat ministrul Finanțelor. Vizita are loc în contextul în care Fondul a revizuit recent în creştere estimările privind economia României. Luna trecută a expirat cel de-al 4-lea acord consecutiv cu FMI. Înţelegerea de tip preventiv a avut o valoare de două miliarde de euro însă autorităţile de la Bucureşti nu au accesat fondurile.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Eugenia Solomon 1416 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.