Foarte trist

Dacă este să ne luăm după declaraţiile formaţiunilor politice, acestea au milioane de membri. Medici, profesori, ingineri, profesori universitari, actori, studenţi, militari ieşiţi la pensie, muncitori şi şomeri de ambele sexe şi de religii diferite. La vârful partidelor se găsesc, de regulă, foşti sau actuali patroni, directori de instituţii publice, şefi în multinaţionale, parlamentari, secretari de stat şi miniştri.

În campania electorală, PNL şi USR au defilat la braţ cu Dacian Cioloş, ale cărui performanţe ca premier nu mai are rost să le comentăm. Sub cupola Guvernului Tehnocrat au evoluat, se ştie cu ce rezultate, oameni cu studii solide, cu doctorate luate în străinătate, cu slujbe în instituţii cu nume din Occident sau care au deţinut posturi cheie în societăţi comerciale puternice din ţara noastră.

În campania electorală, PSD a spus că are o ofertă de nerefuzat: oameni pricepuţi, harnici şi iubitori de popor şi de ţară. Aliatul PSD, ALDE, a venit în faţa electoratului cu activişti pe care i-a prezentat ca fiind specialişti în domeniile lor de activitate. Oferta PMP a fost Traian Băsescu, iar oferta UDMR a fost UDMR.

Şi au venit consultările dintre preşedintele Klaus Iohannis şi reprezentanţii partidelor parlamentare în vederea formării noului guvern. La finalul acestora, preşedintele României a anunţat că formaţiunile politice au făcut două propuneri pentru funcţia de prim ministru: Sevil Shhaideh şi Eugen Tomac. Aşadar, atât poate clasa politică românească, una dintre oglinzile societăţii. Trist. Foarte trist.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.