Fondatori ai Iniţiativei România, colegi de partid şi de fundaţie cu Monica Macovei

INIŢIATIVA ROMÂNIA”, invitată la consultările de la Cotroceni ca fiind emanarea „Străzii”, este, de fapt, o invenţie a oamenilor Monicăi Macovei! 7 din cei 11 fondatori ai „INIŢIATIVEI ROMÂNIA” sînt membri ai Asociaţiei şi Partidului M10, care sînt conduse chiar Monica Macovei! Investigaţia noastră se bazează pe documente şi fotografii din bazele de date ale acestor structuri.


Cei care au crezut în spontaneitatea protestelor din Piaţa Universităţii de după demisia Guvernului Ponta au toate motivele să creadă că au fost manipulaţi. Toată investigaţia noastră a pornit de la comentariul cititorului nostru „Dan”, care ne-a oferit informaţii preţioase, ce au fost verificate ulterior de ancheta noastră. Iată un fragment din postarea sa:


E interesant numele iniţiatorilor, aşa cum apare pe site-ul lor. Sunt practic identici cu cei care au încercat să facă partidul M10 cu Monica Macovei. Cei pe care-i cunosc: Eduard Dumitrache, a fost seful M10 după plecarea lui Politeanu, Mircea Serdin, fost coordonator de proiecte M10,Elena Ghioc, Madălina Botoran, Răzvan Popescu, Răzvan Oprina, toţi cu diverse funcţii în M10, coordonatori de sectoare sau membri ai „comisiei de arbitrii”.Se pot vedea toate aceste nume în actul Constitutiv al Asociaţiei M10, aşa cum apare pe site-ul „Reinventînd democraţia”. Practic vorbim de o încercare a lui Mihai Politeanu, care deocamdată se ţine la fund şi-i susţine doar pe Facebook, de a restarta proiectul M10 sub aripa lui Iohannis. Despre Poliţeanu, e de notorietate că era consilierul lui Macovei şi primea salariu de la Parlamentul European şi el se ocupă de partid, în Bucureşti. Cînd s-au certat, a devenit consilierul lui Predoiu. De Claudia Postelniceanu aţi scris mai sus. Cam asta e „Initiaţiva România”…

Verificările noastre confirmă cele scrise de „Dan”. Într-adevăr, Mihai Poliţeanua fost consilierul Monicăi Macovei la Parlamentul European şi, în timp ce era plătit din bugetul UE, el îi organiza şefei sale Partidul M10!

Să vedem încă o dată lista fondatorilor mişcării „INIŢIATIVA ROMÂNIA”, atrăgînd atenţia asupra celor 7 nume scrise cu galben, pe care le vom regăsi în Mişcarea M10 a Monicăi Macovei:


Potrivit declaraţiei dată de Claudia Postelnicescu, cea care a reprezentat-o la întîlnirea de la Cotroceni, „Iniţiativa România” s-a înfiinţat în 4 noiembrie 2015, după demisia Guvernului Ponta. Aşa cum am scris în articolul precedent (http://www.cotidianul.ro/initiativa-romania-vrea-sa-fie-emanatia-strazii-si-nucleul-partidului-prezidential-facut-din-oamenii-lui-basescu-271773/), nimeni din acest grup n-a scos o vorbă despre apartenenţa lor la Partidul M10 al Monicăi Macovei, încercînd să pară că sînt emanaţia „Străzii”, deşi recunosc că se ştiau:

Pe Facebook-ul Monicăi Macovei am găsit însă o fotografie în care aceasta apare alături de colegii săi din Partidul M10. Postarea Monicăi Macovei este cît se poate de clară: „Împreună cu colegi din M10 – cu Edi Dumitrache, Romulus Rotaru, Monica Mariana Ionescu, Paul Ciocan, Stan Florin, Mihaela Nedelcu Luncan, Shere Marinescu, Răzvan George Oprina, Elena Ghioc, Ștefan Morar, Razvan S. Popescu, Ana-Maria Itoafa, Andreea Camelia Georgescu, Marius-George Pintilie, Claudia Costea, Ciur Andreea şi Cristian Cernescu”. Iată şi fotografia, unde, alături de Monica Macovei, i-am identificat pe 5 membri ai Mişcării M10 care fac parte şi dintre fondatorii „Iniţiativei România”:

Sub această postare făcută chiar de Monica Macovei, o comentatoare a scris că nu cunoaşte pe nimeni din fotografie şi, imediat, unii dintre ei au postat cîteva scurte mesaje în care se prezintă:

Elena Ghioc: „Buna seara! Sunt Elena Ghioc si sunt in echipa M10. M-am alaturat acum mai bine de o luna asociatiei si m-am implicat ca voluntar in campanie. In „timpul liber”, lucrez in domeniul privat. Ma gasiti la sediul M10 aproape zilnic sau pe facebook pentru intrebari”.

Razvan S. Popescu: „Buna ziua, eu sunt Razvan Popescu..sunt inginer si la randul meu si eu am fostul unul dintre voluntarii echipei Monicai Macovei in campania prezidentiala …momentan coordonez departamentul de organizare teritoriala al filialei Bucurestiva asteptam la sediu”.

Andreea Camelia Georgescu: „Bună ziua! Mă numesc Andreea Camelia Georgescu şi fac parte din echipa M10. Am lucrat în mediu privat (domeniul social media)”.

În fotografie îl vedeţi şi pe Eduard Dumitrache, mîna dreaptă a Monicăi Macovei, devenit preşedintele filialei Bucureşti a M10. El apare şi în fotografia de sub titlu, alături de şefa sa!

Numai în aceste postări, 3 dintre cei vizaţi de noi recunosc cu mîndrie că fac parte din M10 şi că au fost alături de Monica Macovei în campania prezidenţială. Nu acelaşi lucru aveau să-l facă atunci cînd au devenit fondatorii „Iniţiativei România”! Dar, iată cum arată această pagină de pe Facebook-ul Monicăi Macovei, unde era postată şi fotografia de mai sus:

De pe site-ul oficial al Mişcării M10, am extras „Statutul” acesteia, unde, între cei 9 membri fondatori ai asociaţiei Monicăi Macovei, mai regăsim încă doi dintre cei care sînt şi pe lista fondatorilor „Iniţiativa România”: Alin Luchianşi Mădălina Botoran! Astfel, am completat lista celor 7 persoane din Asociaţia Monicăi Macovei care sînt şi între cei 11 fondatori ai „Iniţiativei România”. Cu alte cuvinte, adevăratul nucleu al acesteia este format din oamenii Monicăi Macovei, nicidecum dintre protestatarii din Piaţa Universităţii care cereau eliminarea partidelor politice! Iată cum arată tabelul fondatorilor Asociaţiei M 10:

Dan Teca, „omul cu banerele” din M10, cum se autintitula chiar el, a fost înlăturat şi, pe site-ul său a publicat mai multe documente care demonstrează, de asemenea, că unele nume din lista fondatorilor „Iniţiativa România” au avut un anumit rol în Asociaţia M10 a Monicăi Macovei.

Astfel, pe Mădălina Botoran şi Alin Luchian îi întîlnim în „Comisia de integritate şi arbitraj” a Mişcării M10 a Monicăi Macovei, semnînd deciziile alături de mîna dreaptă a Monicăi Macovei, Mihai Poliţiţeanu, preşedintele filialei Bucureşti din acea vreme:

Pe unii ditre apropiaţii Monicăi Macovei îi vedeţi şi în această fotografie realizată în timpul campaniei electorale de anul trecut, cînd europarlamentara a participat la alegerile prezidenţiale:

Avînd în faţă aceste documente, o concluzie se impune. Manifestaţia de protest din prima zi a demonstraţiilor din Piaţa Universităţii, una foarte puternică şi cu un mesaj clat împotriva felului în care au reacţionat autorităţile în cazul Tragediei de la Colectiv, manifestaţie care a şi provocat demisia întregului Guvern Ponta, a fost deturnată imediat de un grup în care majoritatea era formată din oamenii Monicăi Macovei din Asociaţia M10, la care s-au alăturat unele dintre cele mai puternice ONG-uri băsiste.

Din acest melanj a rezultat „INIŢIATIVA ROMÂNIA”, pe care preşedintele Klaus Iohannis mizează acum pentru a-şi forma „Partidul Meu”! Nu întîmplător, tinerii care au fost la manifestaţiile din Piaţa Universităţii, dar care nu erau înregimentaţi în false asociaţii independente, îşi manifestă acum nemulţumirea după instalarea Guvernului Cioloş, considerînd că toate cererile lor au fost deturnate tot înspre anumite interese.



Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.