Fondatorul Wikileaks, mesaj tulburător

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, a dat asigurări vineri – după ce procurorii suedezi au anunțat că renunță la ancheta preliminară privind acuzațiile de viol formulate împotriva sa – că „nu uită și nu iartă” faptul că a fost „reținut timp de șapte ani fără inculpare” în ambasada Ecuadorului la Londra, departe de copiii săi.

Reținut timp de 7 ani fără inculpare în timp ce copiii mei creșteau și numele meu era calomniat. Nu iert și nu uit„, a scris Assange pe Twitter, acum în vârstă de 45 de ani.

Procurorii suedezi au anunțat vineri că renunță la ancheta preliminară privind acuzațiile de viol formulate împotriva fondatorului WikiLeaks.

Julian Assange, refugiat la sediul ambasadei Ecuadorului din Londra din 2012, a negat întotdeauna acuzațiile formulate împotriva sa în august 2010 de către o suedeză de 30 de ani.

În pofida anunțului de vineri al suedezilor, poliția britanică a precizat că va fi „obligată” să-l aresteze pe Assange dacă acesta va părăsi ambasada Ecuadorului din Londra.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.