Formaţia „Dirty Shirt” a filmat videoclipul piesei „Maramu'”

După ce a cântat în calitate de headliner la Festivalul Medieval Aeternus Maramorosiensis de la Sighetu Marmaţiei, formaţia Dirty Shirt a profitat de faptul că se află acasă, în Maramureş, pentru a filma videoclipul piesei Maramu, extrasă de pe noul album, Dirtylicious (lansat în primăvara acestui an).

A ieşit un filmuleţ excepţional, hazliu, metal şi original. Acesta a fost realizat într-o locuinţă populară adevărată, care aparţine familiei Turda din Sighetu Marmaţiei. Membrii acesteia au contribuit din plin la realizarea videoclipului, punând la dispoziţia formaţiei atât o locaţie inedită, cât şi sprijin tehnic şi logistic.

De producţia materialului s-au ocupat Cristi Bălănean, chitaristul Dirty Shirt care are şi meseria de producător video & imagine la O.M. Creatives, şi Sergiu Negrean (cameraman, Pixel Battalion). Rezultatul final este un videoclip must-see, care va fi lansat în curând!

Protagoniştii, în port popular, se bucură de atmosfera relaxată din Maramureş, unde până şi cel mai bun prieten al omului savurează o înghiţitură de bere rece. Pâinea proaspătă se coace chiar în faţa ochilor noştri, cheful este în toi şi se petrec tot felul de năzbâtii!

Mihai Tivadar, chitarist şi lider Dirty Shirt, a spus câteva cuvinte despre Maramu.

„Ziua de sâmbătă a fost una memorabilă. Deşi eram obosiţi după concertul de vineri noapte şi a trebuit să ne trezim foarte devreme sub comanda lui Cristi, odată ce ne-am îmbrăcat în costumele tradiţionale maramureşene, ambianţa a devenit excelentă. Toată ziua a rămas la fel, combinând utilul (filmarea videoclipului) cu plăcutul (practic a fost un chef ce a ţinut toată ziua). Felul cum am fost primiţi de familia Turda din Sighet e de nedescris şi le mulţumim din tot sufletul. De la pâine de casă făcută pe loc (ceea ce va apărea şi în videoclip) până la rezolvarea nevoilor tehnice şi logistice pentru videoclip. Bineînţeles greul a fost dus de Cristi Bălănean (chitaristul şi producătorul video al trupei, şi de Sergiu Negrean (cameraman). Suntem mai mult decât încrezători ca va ieşi un clip pe cinste”, a declarat artistul.

Dirty Shirt le-a mai pregătit fanilor o surpriză, care va fi dezvăluită în curând! Anul 2015 a fost unul foarte bogat pentru trupa de Crossover Folklore Metal. Nu numai că aceasta a lansat un nou album, cel de-al treilea din carieră, Dirtylicious, care s-a bucurat de recenzii exclusiv pozitive, atât la nivel local, cât şi internaţional, dar a devenit endorser oficial Washburn şi Randall.

Mai mult, turneul naţional al formaţiei, Dirtylicious Tour, care i-a dus în 9 dintre cele mai mari oraşe din Romania, a fost susţinut de Wacken Foundation (Dirty Shirt este prima şi singura trupă din România care s-a bucurat de acest sprijin), fapt ce le-a permis artiştilor o producţie excepţională, care a fost lăudată de autorii cronicilor de evenimente şi nu numai.

Planurile de viitor ale trupei sunt numeroase şi includ un turneu internaţional.

Dirtylicious cuprinde piesele Ciocârlia, Moneyocracy, Mental Csardas, Maramu’, Balkanique, Dulce-i vinu’, Cobzar, Hoţii, Dirtylicious, My Art, Căluşarii.

Dirty Shirt a câştigat premiul pentru Best Rock Ambassador la Metalhead Awards 2014 şi Best Metal Band la Maximum Rock Awards 2014 , prin votul publicului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.