Becali a încurcat-o

Conducerea Administrației Natționale a Penitenciarelor (ANP) a confirmat decizia de a sesiza în zilele următoare Parchetul împotriva fostului deținut George Becali pentru infractiuni de ultraj și șantaj la adresa unui director de penitenciar, anunță sindicaliștii din ANP într-un comunicat.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) precizează în comunicat că Becali riscă o nouă pedeapsă cu închisoarea de până la cinci ani, la care s-ar putea adăuga o majorare cu jumătate din pedeapsă aplicată pentru săvârșirea unei infracțiuni în stare de recidivă, plus restul de pedeapsă rămas neexecutat prin liberarea condiționată.

„Reamintim că ex-deținutul George Becali a intervenit într-o emisiune de televiziune din data de 19 august 2017 unde a afirmat în mod explicit că i-a transmis o serie de mesaje de amenințare directorului Penitenciarului Jilavă pe motiv că acesta nu ar fi aprobat o nouă învoire pentru vărul Victor Becali”, se menționează în comunicat.

Ulterior, precizează sursa citată, Becali ar fi încercat să se disculpe „folosind aceeași strategie care-deloc surprinzător-i-a mai adus și alte condamnări penale”.

„Sunt de notorietate încercările acestuia de a convinge judecătorii că persoana sechestrată ar fi intrat singură în portbagaj pentru a nu păta de sânge o banchetă extrem de sensibilă și că mita ar fi o formă de premiere”, menționează FSANP.

Sindicaliștii așteaptă și o reacție a ministrului Justiției în legătură cu abaterile disciplinare și infracțiunile constatate la finalul anului 2016 la Penitenciarul Poartă Albă „în legătură cu favorizarea unor deținuți-VIP, printre care se număra și același George Becali”.

„În acest caz, ilegalitățile au fost deja constatate, dar sancțiunile se lasă așteptate”, conchide federația.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.