Fost consilier al lui Traian Băsescu, reținut apoi arestat

Theodor Berna, fostul consilier al lui Traian Băsescu pe vremea când era primar al Capitalei, a fost reţinut de procurorii prahoveni.
Berna, patronul firmei de construcţii Tehnologica Radion, este acuzat de spălare de bani și evaziune fiscală.

Theodor Berna (foto), administrator la SC Tehnologica Radion SRL București și SC Teloxim Con SRL București, a fost reținut alături de Florian Bujoreanu, administrator la SC Proiect Alfa Capital SRL București, cei doi urmând să fie prezentați Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani. Fostul consilier al lui Băsescu a fost reținut în urma unor percheziții efectuate de polițiștii prahoveni, fiind cercetat alături de alte șapte persoane.

Potrivit unui comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, cele opt persoane implicate în acest dosar sunt cercetate pentru evaziune fiscală și spălare de bani constând în aceea că, în calitate de administratori ai mai multor societăți comerciale, au înregistrat în contabilitate operațiuni comerciale nereale urmate de transferuri de bani, în scopul ascunderii provenienței ilicite a acestora, sume care ulterior au fost retrase în numerar din conturile unor societăți comerciale de tip fantomă.

Prejudiciul în acest dosar este estimat la 104.940.660 lei (23 milioane euro) rezultat din comiterea infracțiunii de evaziune fiscală și de 353.089.030 lei (78,5 milioane euro) din săvârșirea infracțiunii de spălare de bani, se arată în comunicatul Parchetului.

SC Tehnologica Radion SRL este implicată în dosarul în care Mădălin Dumitru, directorul suspendat al Direcției generale infrastructură și servicii publice din cadrul Primăriei Capitalei, este cercetat de DNA pentru corupție.

Actualizare:

Judecătorii de la Tribunalul Prahova au admis, marţi, propunerea Parchetului Curţii de Apel Ploieşti şi au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Theodor Berna.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8516 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.