Fost deţinut din lagărul de la Periprava, față în față cu torționarul Ficior

Torţionarul Ion Ficior, fostul comandant al lagărului de la Periprava, a ajuns pentru prima oară în faţa judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti, transmite Digi24.

La sosire, acesta s-a întâlnit cu unul dintre deţinuţii pe care i-a torturat. Este vorba despre Mokar Ianos, condamnat la patru ani de închisoare pentru că ar fi încercat să treacă frontiera în mod fraudulos.

Mokar Ianos: Să trăiţi! Uite că nu m-aţi trimis în plic acasă, că trăiesc, dom’ Fecioru. Cât m-aţi bătut cu paru’…

Reporter: Aţi fost bătut de domnul Fecior?

Mokar Ianos: Da, uite, mi-a şi rupt umărul. La Luciu Giurgeni, când ai venit de la Codrin, cum băteaţi cu parul, dom’ Fecioru? Când v-a dat de la Grindu…

Ion Ficior: Nu-i adevărat!

Mokar Ianos: Nu ţi-e ruşine, om bătrân? Câţi oameni sunt în Dunăre, aruncaţi?

Ion Ficior: Nu facem circ aici.

Mokar Ianos: Circ? Neruşinatule ce eşti!

Ion Ficior, fostul comandant al coloniei de muncă Periprava, a fost trimis în judecată pentru infracțiuni împotriva umanității.

În cazul lui Ficior (85 de ani), procurorii au dispus, la 24 aprilie 2014, schimbarea încadrării juridice de genocid, din vechiul Cod Penal, în infracțiuni contra umanității,conform noului Cod Penal.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.