Fost ministru PSD cere eliberarea condiționată

Fostul ministru al Transporturilor Miron Mitrea a depus la Judecătoria Medgidia o cerere prin care solicită să fie eliberat condiționat din închisoare, după ce a ispășit aproape un an din pedeapsa de doi ani primită în dosarul referitor la renovarea casei mamei sale.

Miron Mitrea a depus cererea în instanță pe data de 28 ianuarie, iar primul termen al procesului a fost stabilit pentru 10 februarie, conform Agerpres.

Fostul ministru este încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă.

Purtătorul de cuvânt al penitenciarului, Gabriel Botezan, a declarat pentru Agerpres că Miron Mitrea nu a făcut obiectul analizei în comisia de eliberări condiționate din penitenciar, fostul ministru depunând direct în instanță cererea de eliberare.

În lista prezentată recent de Ministerul Justiției, Miron Mitrea apărea cu două cărți scrise în detenție pentru a i se scădea 60 de zile din condamnare.

Mitrea a fost condamnat pe 13 februarie 2015 de Înalta Curte de Casație și Justiție la doi ani de închisoare cu executare și plata sumei de 327.000 lei, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. În același dosar, fosta șefă a Inspectoratului de Stat în Construcții Irina Jianu a fost condamnată la cinci luni închisoare cu executare.

Potrivit DNA, în perioada 2001-2002 Miron Mitrea ar fi primit de la Irina Jianu foloase necuvenite în cuantum de 927.420 de lei în schimbul numirii și menținerii acesteia în funcția de inspector-șef al ISC. Foloasele necuvenite au constat în efectuarea unor lucrări de construcții la casa mamei sale din Voluntari.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.