Fost ofiţer de poliţie de la DNA, informatorul lui Horea Uioreanu

Un fost ofiţer de poliţie judiciară la DNA va fi judecat pentru că a dat unor persoane informaţii din dosare. Este vorba chiar de președintele suspendat al CJ Cluj, Horea Uioreanu.

Valentin Tătar și-a recunoscut fapta și a acceptat condamnarea propusă de procurori, un an și șase luni de închisoare, cu suspendare, urmând ca înțelegerea să fie aprobată de Tribunalul Cluj.

În sarcina fostului ofițer s-a reţinut săvârşirea în concurs a trei infracţiuni, din care una în forma tentativei, de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

Astfel, procurorii propun Tribunalului Cluj condamnarea acestuia la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, după ce a recunoscut faptele de care este acuzat.

„În prezenţa apărătorului ales, inculpatul Tătar Valentin a declarat expres că recunoaşte comiterea faptelor reţinute în sarcina sa, că acceptă încadrarea juridică pentru care s-a pus în mişcare acţiunea penală, că este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei stabilite, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv: 1 an şi 6 luni de închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani”, se arată în comunicatul DNA.

Horea Uioreanu rămâne în arest preventiv. Decizia a fost luată, marți, de Tribunalul Cluj, însă decizia nu este definitivă.

Președintelui suspendat al CJ Cluj a fost trimis în judecată de procurorii DNA în urmă cu o lună.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.