Fost secretar de stat, reținut de DNA

Fostul secretar de stat în Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI), Marius Constantin Fecioru, a fost reținut marți de procurorii DNA pentru instigare la abuz în serviciu, complicitate la trafic de influenţă şi constituire de grup infracţional, potrivit unor surse judiciare.

Fecioru l-ar fi determinat pe Constantin Olimpiu Nicolae, directorul Direcției Regionale de Poștă Brașov, prin intermediul Mioarei Pribescu, director executiv al Direcției economice din Poșta Română, ca, în perioada mai 2011 — martie 2012, să dispună distribuirea repetată, de către Compania Națională ”Poșta Română” SA, fără facturare, în folosul SC Terradox Solutions SRL, a corespondenței (procesate în poșta hibridă).

Numele fostului ministru Valerian Vreme apare în dosarul în care procurorii DNA l-au reținut marți pe Marius Constantin Fecioru, conform Agerpres.

Potrivit unor surse judiciare, în ordonanța procurorilor DNA se arată că Poșta Română a fost folosită în anul 2011 pentru a distribui 14.280 de felicitări de Crăciun, destinate electorilor lui Valerian Vreme din județul Bacău.

„În considerarea faptului că l-a determinat pe Constantin Olimpiu Nicolae (directorul Direcției Regionale de Poștă Brașov) să dea dispoziții care au dus la prejudicierea Companiei Naționale ‘Poșta Română’ SA și a faptului că încă menținea în funcțiune, prin influența pe care o avea asupra lui Constantin Olimpiu Nicolae, mecanismul de fraudare, Pribescu Mioara (director executiv al Direcției economice din Poșta Română), în data de 21.12.2011, a solicitat lui Zaverdeanu Mihai Șerban (asociat și director executiv al SC Terradox Solutions SRL) și apoi a obținut, având susținerea lui Marius Constantin Fecioru, un folos pentru altul, respectiv preluarea de la Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, dintr-un birou folosit de acesta din urmă (unde era depozitată provizoriu), a corespondenței ministrului Valerian Vreme (reprezentând 14.280 de felicitări de Crăciun), destinate electorilor săi din județul Bacău și predarea ei pentru a fi distribuită de către CN Poșta Română SA, dar cu asumarea de SC Terradox Solutions SRL a costurilor pe care ar fi trebuit să le suporte ministrul”, se arată în documentele procurorilor.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.