Fosta perlă a coroanei litoralului, scoasă la vânzare

În sudul litoralului se scot la vânzare hoteluri pe bandă rulantă. Pariul cu turismul făcut de Elena Udrea şi ulterior de Maria Grapini este unul pierdut.

Hoteluri scoase la vânzare pe bandă rulantă

Complexul hotelier Amfiteatru, Belvedere şi Panoramic din staţiunea Olimp, cumpărat la începtul anului 2008 cu 30 de milioane de euro de către omul de afaceri Josef Goschy, este scos la vânzare pentru suma de 30 de milioane de euro, în condiţiile în care în 2012 proprietarul solicita 60 de milioane de euro, informează Mediafax.

Nu este acesta singurul hotel din sudul litoralului scos la vânzare. Pe site-ul spatiicomerciale.ro sunt mai multe active de care actualii proprietari vor să scape:

hotel Onix – Cap Aurora (patron este tot Josef Goschy) – 5,2 milioane de euro.
Hotel Corina – Venus – 1,7 milioane de Euro
un resort (nenominalizat) – Venus – 3,2 milioane de euro
vilă turistică (nenominalizată – Venus – 250.000 euro

În total, un număr de 45 de unităţi hoteliere, inclusiv pensiuni sau campinguri, sunt scoase la vânzare, cea mai ieftină ofertă fiind o pensiune în construcţie în Costineşti, cu 15 camere, pentru care preţul este de 70.000 de euro.

Faptul că se vând – în plin sezon – active hoteliere de pe litoral înseamnă că acestea nu mai sunt rentabile. Deşi oficialii din turism, de la Elena Udrea la Maria Grapini, s-au bătut cu cărămida în piept privind creşterea numărului de turişti pe litoral, acest lucru este valabil doar în weekenduri şi în special la Mamaia. În cursul săptămânii, în sudul litoralului românesc este jale mare. În ceea ce priveşte complexul Amfiteatru, Belvedere şi Panoramic, perla coroanei litoralului înainte de 1989, în presă s-a scris foarte mult că au ajuns în stare de paragină. Rămâne de văzut dacă aceste unităţi hoteliere vor fi cumpărate, deşi este greu de crezut că vor fi investitori care să scoată bani din buzunar pentru un sezon care în România nu depăşeşte două luni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Andreea Cristescu 134 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.