Fosta șefă a CAS Suceava, demisă pentru delapidare, apoi renumită în funcţie

Actuala putere şi-a făcut un obicei din a se dezice – doar de faţadă – de diverse personaje anchetate pentru corupţie, pentru ca, mai apoi, respectivii pedelişti pătaţi să fie iertaţi şi răsplătiţi cu reprimirea în partid şi cu renumirea în funcţia pierdută sau chiar în alta şi mai importantă.

În luna aprilie, cotidianul.ro relata despre un scandal de corupţie din Suceava care o avea ca protagonistă pe fosta şefă a CAS Suceava, vicepreşedinte al PDL.

Era vorba despre fosta şefă a Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (vicepreşedintă PDL Suceava, bună prietenă cu baronul pedelist Gheorghe Flutur), cercetată de procurori pentru că a eliberat în calitate de medic teancuri de reţete folosindu-se de datele pacienţilor din sistem. Parchetul începuse urmărirea penală în octombrie 2010, pentru înşelăciune şi fals. Reţete false, pacienţi fictivi şi 6 miliarde de lei pagubă sistemului sanitar. Aceasta este povestea doctoriţei suspectate că, profitând de faptul că la un moment dat a fost şefa casei de asigurări a folosit datele unor plătitori de CAS pentru a-şi spori averea.

Povestea reţetelor cu prescripţie de uz penal începuse la Suceava în februarie 2008, atunci când pedelista Iordăchel, preşedinte al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate de trei ani, pierdea şefia instituţiei. (N.red: Cristina Iordăchel era la vremea aceea vicepreşedinte al organizaţiei judeţene PDL Suceava şi era proaspăt divorţată de Marian Ionescu, fostul primar al municipiului Suceava. Fostul edil al Sucevei este şi el membru PDL, şi a fost mai întâi consilier primarului pedelist Ion Lungu, iar în prezent este directorul general al Poştei Române Suceava. Medicul Cristina Iordăchel şi Marian Ionescu s-au recăsătorit chiar în primăvara acestui an, după ce fostei şefe a Casei de Asigurări de Sănătate i se deschisese dosarul penal. Cu toate că doamna în cauză este cercetată penal, şi a fost demisă de la Casa de Asigurări de Sănătate, ea nu a rămas fără slujbă. Relaţiile politice ale Cristinei Iordăchel au ajutat-o să îşi găsească un loc de profesor la Universitatea de Medicină şi Farmacie Iaşi.)

Acum, la câteva luni distanţă, aflăm că această Coană Joiţică de Suceava nu numai că nu a păţit mare lucru (în afara dosarului deschis aşa de ochii lumii, dosar care probabil zace undeva în vreun sertar al unui procuror obedient), ba chiar a fost premiată – graţie relaţiilor sale politice cu baronul pedelist Flutur – cu un post de profesor la UMF Iaşi şi cu funcţia de şef al Secţiei de Dermatologie de la Spitalul Judeţean Suceava. Mai mult, Cristina Iordăchel a încheiat în luna octombrie cu aceeaşi Casă de Asigurări de Sănătate Suceava – pentru delapidarea căreia ea este anchetată – un contract deosebit de avantajos pentru cabinetul său particular de dermatologie.

Credeţi că cineva din Colegiul Medicilor din Suceava a obiectat în vreun fel la numirea Cristinei Iordăchel în funcţia de şef de secţie la Spitalul Judeţean Suceava?! Bineînţeles că nu! Iar când ziariştii suceveni au îndrăznit să întrebe câţiva medici din Colegiul Medicilor de ce nu ia nimeni poziţie în legătură cu noua funcţie primită de pedelista IOrdăchel, li s-a răspuns scurt şi la obiect: „Prietenii sus-puşi ai lui madam Iordăchel ştiu de ce!”.

Aşteptăm cu interes următorul salt în cariera pedelistei Cristina Iordăchel, anchetată pentru delapidarea instituţiei pe care a condus-o. Cine ştie, poate după ce va fi cadorisită cu un NUP, o vom vedea secretar de stat pe la Ministerul Sănătăţii sau, de ce nu, chiar candidând la vreun post de deputat sau senator.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.