Fostul consilier a lui Băsescu deplânge cenzura

Europarlamentarul PDL Cristian Preda atrage atenţia că lipsa unui dialog util în interiorul, dar şi în afara partdelor politice constituie una din carenţele comunicării mesajului politic. Cofruntat cu critici din partea veteranilor PDL din cauza punctelor de vedere exprimate cu privire la reformarea partidului, fostul consilier al lui Traian Băsescu taxează ceea ce el numeşte ca fiind absenţa libertăţii de exprimare în sânul organizaţiilor politice.După ce şi-a prezentat ideile la Radio France Internationale-România şi la Radio Realitatea FM, Cristian Preda a mai avut câteva. Pe care le-a expus pe blogul său.

"Partidele (inclusiv PDL şi PNL) nu ştiu să organizeze un dialog util în sânul propriilor lor organizaţii. Iată de ce unii dintre noi avem bloguri, iată de ce alţii (inclusiv membri ai partidelor adverse) invadează spaţiul comentariilor. Nu e semnificativ pentru mine că unii sunt plătiţi pentru asta. Semnificativ e faptul că – plătiţi sau neplătiţi – scriu în felul în care scriu. Dialogul public al partidelor e şi el în grea suferinţă. La Parlament, e prea puţin vorba despre dialog. Pe de altă parte, ocaziile oferite de televiziuni sunt, în general, ratate, pentru că mulţi dintre cei trimişi în studiouri recită o poezie fabricată la partid. Cum mesajele sunt realizate cu zelul unor comunicatori care nu livrează conţinuturi, ci şabloane, şansa de a avea o discuţie civilizată şi consistentă e mică. Sunt unul dintre cei care refuză să recite poezioarele de la partid, dar asta nu m-a scutit de iritare şi, uneori, de o purtare lipsită de eleganţă", a scris blogul său fostul sfătuitor pe probleme politice al lui Traian Băsescu.

Eurodeputatul consideră că această stare de lucruri existentă la nivelul clasei politice se poate regăsi şi în societatea românească în general.
 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cristian Oprea 843 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.