Fostul director CFR Alexandru Noapteș, lăsat fără avere

Instanța supremă a decis definitiv confiscarea sumei de 6,3 milioane de lei (1,4 milioane euro), reprezentând averea nejustificată a fostului director CFR Călători Alexandru Noapteș.

Judecătorii au respins astfel recursul declarat de Alexandru Noapteș și de membri ai familiei acestuia, Cristina Noapteș și Irina Noapteș, fiind menținută hotărârea Curții de Apel București din 15 mai 2013.

Pe 4 august 2011, Agenția Națională de Integritate (ANI) a cerut instanței confiscarea sumei de 9,8 milioane lei (aproximativ 2,7 milioane euro), reprezentând diferența între averea dobândită și veniturile realizate în perioada 2005 — 2007 de către Alexandru Noapteș.

Potrivit ANI, veniturile totale obținute de către Alexandru Noapteș și de soția sa, Manuela Noapteș, în perioada 2005 — 2007, au fost de 816.789 lei (aproximativ 232.385 euro).

Averea deținută de soții Noapteș, pentru care au fost identificate părți de natură nejustificată, este, conform datelor înscrise în evidentele fiscale, de 10.642.768 lei (3.027.986 euro).

În august 2010, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Alexandru Noapteș, împreună cu doi foști colaboratori apropiați — fostul director adjunct la SNTF CFR Călători Nacu Vanghele și fostul director tracțiune la SNTF CFR Călători Nicolae Iosub — pentru o fraudă de 700.000 de euro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.