Fostul emir al Qatarului, transportat în Elveţia de nouă avioane

După ce presa elveţiană şi agenţiile de ştiri au anunţat că, sâmbătă, mai multe avioane aparţinând familiei regale din Qatar au aterizat de urgenţă în Elveţia, emiratul a oferit mai multe explicaţii oficiale în cursul zilei de marţi. Astfel, potrivit informaţiilor oferite de autorităţi, fostul conducător al ţării, şeicul Hamad bin Khalifa Al Thani, este cel care a fost transportat după ce şi-a fracturat piciorul la schi. „Sâmbătă, 26 decembrie, şeicul Hamad ben Khalifa Al-Thani a fost transportat cu avionul la Zurich, în Elveţia, pentru a fi tratat de urgenţă după ce şi-a fracturat piciorul în timp ce se afla în vacanţă, a anunţat familia regală. După o operaţie care a reuşit, alteţa sa Tatăl Emir este acum în convalescenţă şi la recuperare la Zurich”. Fostul emir (care a condus ţara până în 2013) şi-ar fi fracturat piciorul în staţiunea de schi marocană Ifrane.
În Elveţia, aterizările şi decolările pe timpul nopţii sunt interzise în general, pe aeroportul Zurich-Kloten, dar autorităţile au făcut o excepţie. Un purtător de cuvânt al aviaţiei civile elveţiene a confirmat că mai multe avioane au aterizat de urgenţă şi că acest lucru a fost autorizat de armata aerului, birourile aviaţiei civile fiind închise în momentul în care a apărut problema. În schimb, el nu a oferit amănunte despre identitatea pasagerilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Petre Nicolae 98 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.