Fostul ministru Gabriel Sandu, audiat la DNA

Gabriel Sandu este audiat, luni, la DNA în dosarul Microsoft. Ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale în perioada decembrie 2008 — septembrie 2010, acesta este acuzat de abuz în serviciu, luare de mită și trafic de influență. El ar fi luat milioane de euro drept mită.

Preşedintele Traian Băsescu şi-a dat deja avizul pentru urmărirea penală în cazul celor cinci miniştri pentru care a fost sesizat de procurorii DNA, respectiv Gabriel Sandu, Adriana Ţicău, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu şi Daniel Funeriu.

De asemenea, membrii Comisiei juridice din Camera Deputaților au dat aviz pozitiv pentru anchetarea deputatului Valerian Vreme în dosarul Microsoft.

Senatorii din Comisia Juridică au decis luni să amâne până pe 28 octombrie avizul cerut pentru urmărirea penală a foștilor miniștri Ecaterina Andronescu și Șerban Mihăilescu în dosarul „Microsoft”.

Presedintele Comisiei Juridice din Senat, Catalin Boboc, a afirmat că PSD-iștii au dorit o amânare de două săptămâni, până pe 28 octombrie, deși el a solicitat ca avizul să fie dat pe 15 octombrie. Conform acestuia, avizul a fost amânat întrucât senatorii au observat că paginile dosarului venit de la Ministerul Justiției erau greșit numerotate.

Ecaterina Andronescu, ministru al Educației în perioada 28 decembrie 2000 — 19 iunie 2003, și Șerban Mihăilescu, ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului în perioada decembrie 2000 — octombrie 2003, sunt cercetați de DNA în dosarul licențelor IT.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.