Fostul prefect de Buzău Paul Beganu, reținut

Fostul prefect al județului Buzău, Paul Beganu, a fost reținut miercuri seară într-un dosar privind retrocedarea ilegală a peste 5.000 de hectare de păduri.

Fostul prefect a fost audiat miercuri la sediul DNA Ploiești și dus în arestul IJP Prahova.

În același dosar au mai fost reținuți omul de afaceri Gheorghe Ceteraș, avocatul Cosmin Vasile și un angajat al Romsilva, Ion Irimia. Audierile au durat mai mult de 12 ore.

Șeful DNA Ploiești, Lucian Onea, a anunțat că a fost formulată și o solicitare la CSM și obținută încuviințarea pentru măsura arestului preventiv și în ceea ce-l privește pe judecătorul Neculae Toader.

Procurorii DNA Ploiești au dispus, miercuri, efectuarea urmăririi penale față de fostul prefect de Buzău Paul Beganu, judecătorul Neculae Toader și alte trei persoane în dosarul privind retrocedări ilegale de păduri, cu un prejudiciu de 21,7 milioane euro în dauna statului.

Paul Beganu este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual și instigare la fals intelectual și la dare de mită, iar judecătorul Neculae Toader din cadrul Judecătoriei Pătârlagele de luare de mită și abuz în serviciu. În același dosar sunt urmăriți penal Gheorghe Ceteraș, pentru constituire de grup infracțional organizat, cumpărare de influență și trei infracțiuni de dare de mită, Mihail Cosmin Vasile, avocat, pentru constituire de grup infracțional organizat și complicitate la dare de mită, și Ion Irimia, angajat al Regiei Naționale a Pădurilor ROMSILVA, pentru trafic de influență.

DNA precizează într-un comunicat că procesul de reconstituire a 5.134 hectare de teren forestier (situate pe raza comunei Gura Teghii, județul Buzău) în favoarea SC Forestiera Ardeleana SRL a fost nelegal, obținerea dreptului de proprietate realizându-se în mod fraudulos, cu sprijinul unor persoane care au deținut funcții publice, acordat persoanelor care au promovat cererile de reconstituire, urmărindu-se punerea în posesie și valorificarea imediată a suprafeței de teren.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.