Fostul președinte egiptean, condamnat la moarte

Fostul președinte egiptean Mohamed Morsi și alți 105 membri ai Frăției Musulmane au fost condamnați la moarte, sâmbătă, de un tribunal din Cairo, pentru plănuirea unei evadări în masă dintr-o închisoare și violențe comise în timpul revoltei din 2011, transmit agențiile de presă internaționale.

Mohamed Morsi şi ceilalţi inculpaţi sunt acuzaţi de colaborare cu gruparea palestiniană Hamas şi cu cea libaneză Hezbollah pentru a pătrunde în câteva închisori din Egipt în ianuarie 2011 şi a facilita evadarea lui Morsi şi altor 20.000 de persoane.

Pedeapsa cu moartea dispusă sâmbătă trebuie să obțină, pentru toți acuzații, avizul Marelui Muftiu al Egiptului, la 2 iunie.

Morsi va putea să conteste însă decizia în apel.

Mohamed Morsi a fost destituit de armată în iulie 2013. El a fost acuzat de incitare la uciderea manifestanților.

Morsi a fost primul președinte ales prin vot democratic de către egipteni, după protestele din 2011, care au dus la căderea lui Hosni Mubarak.

În luna aprilie a acestui an, presa străină relata că fostul președinte egiptean a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru torturarea protestatarilor din faţa palatului prezidenţial în decembrie 2012, când era președinte.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.