Fostul primar Gheorghe Nichita a ieșit de sub controlul judiciar

Gheorghe Nichita a scăpat de controlul judiciar. Fostul primar este acuzat de instigare la abuz în serviciu după ce a folosit angajați din Poliția Locală pentru a-și urmări fosta amantă și subordonată.

„Am fost informat de avocatul meu de înlocuirea măsurii controlului judiciar în cazul dosarului cu Poliția Locală. E o stare procesuală în care există anumite obligații. E o măsură normală care trebuia mai să fie mai demult luată pentru că toți ceilalți din dosar au primit această decizie încă de anul trecut. La mine a fost nevoie de 15 luni. Nu vreau să fac mai multe afirmații. (….) Merg mai departe cu judecata”, a declarat pentru Agerpres Gheorghe Nichita, adăugând că i-a fost ridicată și interdicția de a părăsi țara și de a lua legătura cu unele persoane implicate în dosar.

Fostul edil a susținut că își caută un loc de muncă dar, deși are un CV impresionant, nu a reușit însă să se angajeze.

„Sincer, nu pot să stau acasă pe banii familiei mele. Am încercat să mă angajez. Am experiență, am un CV care vorbește de la sine. Probabil le e frică. Unii se tem, alții nu își doresc. Nu am crezut niciodată în viața mea că oamenii te uită, te părăsesc și te izolează încă din faza de cercetare. Acum nu-mi rămâne decât să constat, să observ… „, a mai spus fostul edil.

Nichita mai este judecat într-un dosar, pe fond, în cazul proiectului Managementul Traficului, proiect derulat cu fonduri europene. În același dosar mai sunt cercetați oamenii de afaceri Tiberiu Urdăreanu și Gabriel Mardarasevici. Potrivit rechizitoriului, Nichita ar fi solicitat o mită de 6,9 milioane de lei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.