Fostul șef al ANAF: „Vă jignește tuturor inteligența”

Fostul șef al Fiscului, Gelu Ștefan Diaconu, îi critică dur pe premierul Mihai Tudose și pe ministrul Finanțelor Ionuț Mișa cu privire la rectificarea bugetară, susținând că nu e vorba decât de „o minciună propagandistică rușinoasă”.

„Rectificarea „pozitivă” a tandemului Tudose-Mișa este o minciună propagandistică rușinoasă, care vă jignește tuturor inteligența. De la Ceaușescu încoace, europenii nu au avut mai mari mincinoși! Poate cu exceptia recentă a Greciei!
Adevărul, ascuns de mass-media aservite, este următorul: nu au făcut decât o redistribuire între ordonatorii de credite în raport de execuția bugetară a fiecăruia ( cheltuielile de capital/investiții publice neefectuate) și au „alocat” sume suplimentare pe seama veniturilor care AR URMA să fie realizate, „umflate” și acelea din pix, în cele trei luni rămase până la sfârșitul anului.
De aceea v-au ascuns defalcarea lunară a veniturilor bugetare programate! De aceea v-au prezentat lunar trunchiat și „en passant” execuția bugetară!
În ce privește veniturile, NU EXISTĂ NICIUN LEU IN PLUS față de programarea veniturilor din legea bugetului! Din contră, AVEM cca 6 mld lei NEREALIZATE, la 8 luni, (1,5 md venituri fiscale și diferența din accesări fonduri europene). În același timp cheltuielile publice cu salariile și pensiile au luat-o razna! (…) Astăzi asistăm la asaltul propagandistic al tandemului Tudose-Mișa care vrea cu orice preț (la comanda lui „capo di tutt’i capi „) să inoculeze poporului ideea că avem de-a face cu o rectificare pozitivă”, a scris Diaconu pe contul său de Facebook.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.