Fostul şef al SPP Dumitru Iliescu, cercetat în libertate

UPDATE Fostul şef al SPP Dumitru Iliescu, prin intermediul căruia Viorel Hrebenciuc ar fi aflat că este interceptat, va fi cercetat în libertate de procurori. Acesta a părăsit sediul DNA, unde a fost adus, miercuri seară, după aproximativ două ore şi jumătate.

Generalul este urmărit penal de procurorii DNA pentru cumpărare de influență și folosire de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la acestea în dosarul în care sunt anchetați parlamentarii Viorel Hrebenciuc și Dan Șova.

Fostul şef al SPP este acuzat că l-a informat ilegal pe Viorel Hrebenciuc despre dosarele pe care fostul deputat PSD le avea la DNA și despre faptul că este interceptat.

Iliescu s-a întors în ţară miercuri şi a fost preluat la Arad, cu mandat de aducere. De la Arad, acesta a fost adus, sub escortă, în Bucureşti, la sediul central al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Procurorii DNA au descins luni la locuinţa acestuia unde au efectuat mai multe percheziţii.

Potrivit anchetatorilor, Dumitru Iliescu l-ar fi asigurat pe Viorel Hrebenciuc că, prin intermediul angajatului DNA, poate să obţină în continuare informaţii cu privire la evoluţia dosarelor în care acesta este cercetat, dar şi alte dosare penale de interes, astfel că deputatul i-ar fi propus intensificarea contactelor pentru transmiterea acestor date nedestinate publicităţii.

Pentru aceste servicii Iliescu i-ar fi cerut lui Hrebenciuc sprijinul pentru angajarea fiicei sale, de profesie arhitect. Deputatul i-a promis că, prin intermediul fiului său, va determina funcţionari publici să o angajeze într-o instituţie publică, arată procurorii.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.