Fostul și actualul primar din Timișoara, anchetați pentru vânzarea frauduloasă de locuințe

Primarul orașului Timișoara, Nicolae Robu, s-a prezentat vineri la DNA pentru a fi audiat în calitate de suspect.

Update: Nicolae Robu şi fost primar al oraşului Timișoara Gheorghe Ciuhandu sunt acuzaţi de procurorii DNA că au deposedat ilegal statul de 900 de imobile aflate în centrul vechi al Timişoarei, prejudiciul în acest caz ridicându-se la 40 de milioane de euro, au declarat surse judiciare pentru News.ro.

Update: Robu a declarat la ieșirea de la DNA că „în baza legii 112/1995 se pare că s-au vândut circa 1.000 de apartamente cu încălcarea legii, adică și către chiriași care au semnat contactul de închiriere după intrarea în vigoare a legii 112”.

Update: Procurorii DNA anchetează retrocedarea ilegală a 968 de case în Timișoara, au declarat, vineri, și pentru Agerpres surse judiciare, prejudiciul estimat ridicându-se la aproximativ 40 milioane euro.

Update: Gheorghe Ciuhandu, care s-a prezentat și el la DNA, a declarat la ieșire că are calitatea de suspect într-un dosar în care se fac cercetări cu privire la vânzarea de locuințe naționalizate.

„Am fost chemat și mi s-a spus că sunt suspect într-un dosar care vizează niște vânzări de locuințe în perioada în care am fost primar. Le-am explicat că acele acte au avut viză juridică și viză de oportunitate din partea serviciilor de specializate. Erau locuințe vândute pe Legea 112, Legea 10. Reproșul este clasic — abuz în serviciu”, a precizat Gheorghe Ciuhandu.

El a adăugat că primăria a vândut 1.300 de locuințe, iar în dosar este vorba de 60 de locuințe.

De asemenea, Ciuhandu a precizat că și-ar fi însușit punctul de vedere al celor care au încheiat contractele „pentru că aveau toate vizele juridice și viza de specialitate”.

Nicolae Robu a declarat, la intrarea în sediul DNA, că nu știe de ce a fost chemat.

„Nu știu să vă spun nimic, dar vă garantez că nu am nicio treabă cu corupția, asta vă pot garanta. Nu știu nimic, am primit telefonic (citația — n.r.). Nu am emoții pentru că nu am nicio legătură, nici cu corupția, nici cu traficul de influență. Am primit un telefon să fiu la ora 10,30”, a afirmat primarul.

Citește și Marian Petrache, acuzat de șantaj

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8515 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.