Fostul soţ al Laurei Codruţa Kovesi este cel care a coordonat represaliile

Persoana responsabilă din cadrul Jandarmeriei care a coordonat întreaga operaţiune ce a culminat sâmbătă cu reținerea în forță a unui număr de cinci manifestanţi la mitingul organizat de Platforma Unionistă Acţiunea 2012 şi amendarea lor cu suma de 3.000 de lei fiecare este Cristian Mihai. Nimeni altul decât fostul bodyguard al şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. Unele surse spun că este chiar fostul său soţ, fiind căsătorită cu acesta vreme de aproape doi ani. Conform unor subalterni, după primul său divorţ, Laura Codruţa Kovesi a trăit o idilă cu subofiţerul care i-a fost repartizat de SPP pentru a-i fi şofer şi bodyguard. Cristian Mihai a ajuns ulterior în funcţia de director adjunct al Direcţiei Generale Management Operaţional din MAI. Astăzi, dr. Cristian Mihai este şeful Direcţiei Pază şi Protecţie Instituţională din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. Tatăl sau, Anton Cristian, a fost şeful departamentului Financiar al SPP.

„Am fost ridicat, săltat de jandarmi. Nu am vrut să merg cu ei, am vrut să rămân la manifestaţie, în Piaţa Victoriei, mi-au rupt hainele, m-au bătut. (…) Mult mai logic ni se pare ca premierul Cioloş şi ministrul de Interne să sancţioneze pe aceşti jandarmi”, a declarat George Simion, liderul Platforma Acţiunea 2012.

”Dispozitivul jandarmeriei a fost unul pur defensiv şi viza doar blocarea accesului manifestanţilor pe alte trasee decât cele planificate. Pe parcursul manifestării, chiar şi când s-a forţat dispozitivul, nu s-au folosit mijloace specifice, nici gaze lacrimogene sau scuturi, cum s-a speculat şi nici nu s-au folosit cătuşe când au fost conduşi la secţie cei patru manifestanţi. Modul în care a fost aplicată procedura de reţinere şi conducere sunt elementele pentru care am cerut constituirea unei comisii de cercetare disciplinară, după cum prevede legea”, a declarat ministrul de Interne, Dragoş Tudorache.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.