Fostul soț al Olguței, habarnist cu salariu de 13.800 de euro

Fostul soț al Olguței Vasilescu, Ovidiu Wlassopol, a fost avizat favorabil de Comisiile de buget, finanţe şi bănci ale Parlamentului pentru funcția de prim-vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), post unde poate câștiga lunar 13.800 de euro pe lună. Prestația sa în cadrul comisiei a lăsat de dorit pentru că nu a știut să răspundă unor întrebări tehnice legate de piața de asigurări deși Wlassopol a fost ani buni consilier la fosta Comisie Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) şi în prezent este consilier al vicepreşedintelui ASF pe piaţa de capital, Mircea Ursache. „Care sunt diferențele principale între RBNS și IBNR?” a fost întrebarea pusă de către deputatul Claudiu Năsui. Răspunsul sec a fost „Nu cunosc”. „Sunt principalele două rezerve din asigurări. Este efectiv principalul domeniu de activitate al ASF-ului în momentul în care supraveghează asigurările”, a spus Năsui. Ca să nu rămână nelămurit, Wlassopol a întrebat ce înseamnă de fapt RBNS și IBNR. „Sunt cele două rezerve și ASF-ul trebuie să fie foarte atent constituite ca să nu se mai repete cazuri precum Astra sau alte companii de asigurări care au dat faliment”, a răspuns Năsui. RBNS, rezerva de daune avizate, se constituie pentru daunele avizate și în curs de lichidare pentru fiecare contract de asiguare la care s-a notificat producerea evenimentului asigurat, pornindu-se de la cheltuielile previzibile care vor fi efectuate în viitor pentru lichidarea acestor daune. IBNR, rezerva de daune neavizate, se creează și se ajustează cel puțin la încheierea exercițiului financiar, dacă reglementările asiguratorului nu prevad altfel, în baza estimărilor acestuia, a datelor statistice sau a calculelor actuariale pentru daunele întâmplate, dar neavizate.

„Concluzia, o știați deja, împăratul este gol. Mai trist este că probabil a fost întotdeauna gol. Înțelegem că PSD are majoritate și că va lua toate pozițiile cheie, dar măcar să pună niște oameni care mai înțeleg ceva din domeniu pe care vor fi însărcinați să-l conducă. Altfel să nu ne mirăm că avem problemele pe care le vedem în domenii importante cum sunt asigurările. Culmea este că salariile acelea exorbitante au fost puse la acel nivel, chipurile, pentru a-i atrage pe cei mai buni din industrie spre acele poziții. Ce s-a întâmplat, însă, este taman opusul. Și ca să înțelegeți gravitatea problemei, domnul Wlassopol a fost votat de toate partidele mai puțin USR și un vot de la PNL”, a comentat Năsui. Pentru poziția de vicepreședinte ASF, Wlassopol va încasa un salariu net de aproximativ 13.800 de euro pe lună

Fost jurnalist la Jurnalul Naţional şi ProTV, Wlassopol îl înlocuieşte în funcţia de prim-vicepreşedinte al ASF pe Cornel Coca-Constantinescu, care a preluat la finalul lunii mai poziţia de vicepreşedinte responsabil de piaţa de asigurări. Ovidiu Răzvan Wlassopol este fostul soţ al ministrului muncii Lia Olguţa Vasilescu. Pentru funcţia de prim-vicepreşedinte îşi depusese candidatura, dar ulterior şi-a retras-o, şi Sorin Bota, deputat PSD şi vicepreşedinte al comisiei pentru transporturi şi infrastructură din Camera Deputaţilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cristian Cretu 866 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.