”Fotbalul e bolnav, sunt multe influenţe în România”

Fostul internaţional, Dorinel Munteanu, a vorbit în presa din Germania despre ultimele evenimente petrecute la vârful fotbalului românesc.

Cel mai selecţionat jucător din istoria primei reprezentative cu 134 de selecţii îl compătimeşte pe Christoph Daum după ce aceasta a plecat de pe banca României şi dă vina pe mentalitatea din ţara noastră pentru contraperformanţa neamţului.

„Mentalitatea din România este diferită faţă de cea din Germania pentru că oamenii nu au răbdare. Domnul Daum a vrut să transforme echipa, dar oamenii nu au dorit să aibă răbdare cu el. Pentru ei a fost simplu: s-a ratat calificarea la Campionatul Mondial, acesta e sfârşitul. Îmi pare rău pentru domnul Daum. Sunt dezămăgit de decizie pentru că el a făcut multe lucruri bune, nu doar pentru prima echipă, ci şi pentru substructura fotbalului. Sunt multe influenţe în România! E tipic! Trebuie să respecţi o persoană, dar acest lucru nu există în România. Fotbalul este bolnav. Toţi antrenorii care au venit au fost demişi după un an şi nu poţi pune nişte baze solide. Doar se vorbeşte, nu se face nimic”, a declarat Munteanu pentru publicaţia germană express.de.

Dorinel Munteanu a împrumutat şi o parte din discursul lui Daum în dialogul cu jurnaliştii germani. „Nici măcar Mourinho nu ar putea face ceva aici (n.red. în România). Am vorbit cu domnul Daum înainte de a accepta propunerea FRF şi i-am spus: ‘Ai grijă!’. Dar el a avut încredere în preşedinte (n.red. Răzvan Burleanu) şi acum vedem cu toţii ce s-a întâmplat”, a mai precizat Munteanu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.