Frankfurter Allgemeine: SUA și Germania vor semna un acord prin care se angajează să nu se mai spioneze

SUA și Germania vor încheia în curând un acord prin care se vor angaja să nu se mai spioneze, potrivit unui articol ce va apărea în ediția de duminică a săptămânalului Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, scrie AFP, citată de Agerpres.

Conform publicației, care citează surse apropiate ale guvernului german, o delegație a cancelariei germane și înalți responsabili americani s-au întâlnit la mijlocul acestei săptămâni la Casa Albă și au convenit încheierea unui astfel de acord ce ar urma să fie semnat la începutul anului viitor.

Delegația cancelariei de la Berlin — formată din consilierul pentru politică externă Christoph Heusgen și coordonatorul serviciilor de informații Guenter Heiss — s-a întâlnit miercuri cu consilierul pentru securitate națională al Casei Albe, Susan Rice, și cu consilierul prezidențial pe probleme de securitate internă, Lisa Monaco.

Un purtător de cuvânt al guvernului german a declarat ulterior că subiectul discuțiilor a fost, între altele, ‘baza clară pe care guvernul german dorește să o stabilească pentru activitățile serviciilor secrete ale celor două țări și pentru colaborarea lor’.

Potrivit Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, șeful serviciilor secrete germane (BND) și cel al Oficiului de protecție a Constituției, Gerhard Schindler și Hans-Georg Maassen, ar urma să se întâlnească luni, la Washington, cu șefii serviciilor secrete americane.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.