Franța, lovitură dură pentru SUA

Franța va cere Comisiei Europene să oprească negocierile privind TTIP, tratatul de liber schimb între Europa și Statele Unite, a afirmat marți secretarul de Stat pentru Comert Exterior, Matthias Fekl, citat de AFP.

„Nu mai există sprijin politic din partea Franței în aceste negocieri, iar Franța cere oprirea lor”, a susținut oficialul, potrivit căruia negocierile purtate de Comisia Europeană sunt marcate de un dezechilibru în favoarea poziției SUA.

Duminică vicecancelarul german Sigmar Gabriel, care este ministrul al Economiei, declara că negocierile dintre UE și SUA cu privire la Parteneriatul Transatlantic pentru Comerț și Investiții (TTIP) au eșuat „de facto”.

„Negocierile cu SUA au eșuat, de facto, deoarece noi, europenii, nu am vrut să ne supunem cerințelor americanilor. Lucrurile stagnează pe acest front”, a spus Sigmar Gabriel, conform Reuters.

SUA și Uniunea Europeană negociază Parteneriatul Transatlantic pentru Comerț și Investiții de trei ani și se așteptau să ajungă la o concluzie în 2016, dar există divergențe în mai multe domenii, inclusiv agricultura.

Citește și Proteste faţă de Parteneriatul Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.