Franța: Marine Le Pen critică loviturile aeriene americane în Siria

Candidata extremei drepte la alegerile prezidențiale din Franța, Marine Le Pen, a criticat vineri decizia administrației americane de a ataca baza aeriană siriană din Shayrat, din provincia Homs din centrul Siriei, informează EFE, potrivit Agerpres.

‘Este prea mult dacă cerem să se aștepte rezultatele unei anchete internaționale independente înainte de efectuarea unor atacuri de acest tip? Sunt un pic surprinsă, deoarece domnul Trump a declarat de mai multe ori că nu vrea să facă din SUA jandarmul lumii și exact asta a făcut ieri’, a declarat Le Pen.

Lidera Frontului Național (FN, extrema dreaptă) a apreciat într-un interviu acordat postului France 2 că nu dorește să se repete scenariile care s-au petrecut deja în Irak sau Libia, ‘care în realitate au dus la haos’.

Președintele american Donald Trump a ordonat joi noaptea un atac militar asupra unei baze aeriene din Siria ca răspuns la atacul cu arme chimice pentru care Washingtonul învinovățește forțele președintelui sirian Bashar Al-Assad, liderul de la Casa Albă declarând că a acționat astfel în „interesul național vital al Americii”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.