Franţa nu poate accepta să revină la perioada mahalalelor, spune un oficial

Organizaţia de apărare a drepturilor omului Human Rights Watch a criticat aspru Guvernul francez săptămâna trecută, subliniind că romii din Europa de Est „sunt în continuare ţinta evacuărilor de tabere în serie, a repatrierilor injuste şi a discriminărilor” în Franţa, potrivit realitatea.net.

Franţa „nu este inumană” dacă incită romii să se întoarcă în România, a apreciat luni, la Bucureşti, preşedintele Oficiului Francez pentru Imigraţie şi Integrare, Arno Klarsfeld, după criticile Human Rights Watch faţă de politica Parisului privind romii.

„Franţa este una dintre puţinele ţări europene care incită romii să plece (de pe teritoriul său-n.red.) cu 300 de euro, cu proiecte de reinserţie. Prin urmare, nu este nimic inuman din partea Franţei să vrea să incite romii care trăiesc în tabere insalubre” să se întoarcă în România, a declarat Klarsfeld într-o conferinţă de presă.

„Franţa nu poate accepta ca la porţile Parisului, în condiţiile în care ne-a luat atât de mult timp să scăpăm de mahalale, să revenim la perioada mahalalelor”, a adăugat el.

citeste mai mult aici

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Adela Constantinescu 505 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.