Franța: Partidul Socialist anunță întreruperea contractului cu muncitorii români

Partidul Socialist din Franţa a întrerupt contractul cu muncitorii români, în urma acuzațiilor de încurajare a dumpingului social prin angajarea pe durată determinată a unor cetăţeni români, informează cotidianul Les Echos citat de b1TV.

Conducerea formaţiunii de stânga a anunţat joi că firma GL Events a întrerupt contractul cu o companie din România care adusese angajaţii detaşaţi.

Anunțul vine în urma criticilor referitoare la plata contribuţiilor sociale pentru zece cetăţeni români angajaţi temporar la Universitatea de vară a Partidului Socialist.

Comunicatul oficial (în limba franceză) al Partidului Socialist:

Mise au point sur l’annonce de salariés en situation de détachement sur le site de La Rochelle

Communiqué de la Présidence de l’Université d’été du Parti socialiste

Le Parti socialiste travaille avec plusieurs prestataires pour l’organisation de l’Université de la Rochelle, dont la société GL EVENTS.

Cette entreprise a eu recours à un sous-traitant, Trepte Events, dont il apparaît maintenant que des salariés seraient en situation de détachement. N’ayant pas été informé par le prestataire mais par voie de presse, le Parti socialiste a immédiatement demandé des explications sur cette information.

Si dans un premier temps, il a été indiqué au régisseur que les salariés visés n’étaient pas en situation de détachement, les nouveaux éléments fournis ne laissent plus de doute sur cette réalité.

En conséquence, le Parti socialiste a exigé du prestataire qu’il rompe son contrat avec ce sous-traitant, ce qui a été fait dans la matinée de ce jeudi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sebastian Lazar 1128 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.