Franța, sub teroarea alertelor false

Franţa s-a confruntat sâmbătă cu mai multe alerte false care au condus la evacuarea unui hotel de lângă Disneyland Paris şi a unor centre comerciale, pe fondul temerilor legate de terorism, relatează presa franceză, citată de Mediafax în pagina electronică.

Şase tineri cu cagule şi arme false au declanşat o alertă sâmbătă în zona montană Saleve, în Alpi, provocând intervenţia unui elicopter al jandarmeriei. Tinerii turnau de fapt un „film umoristic” pentru site-ul YouTube, relatează AFP.

O femeie de aproximativ 30 de ani a strigat de la fereastra camerei sale din Sequoia Lodge că ea este Hayat Boumeddiene, soţia atacatorului de la Montrouge şi de la magazinul evreiesc din Paris. Ea a ameninţat că va arunca în aer hotelul, iar agenţii de securitate au alertat forţele de ordine. Poliţia a evacuat zona hotelului şi o parte a parcului de distracţii Disneyland Paris, situat în apropiere.

Poliţia, aflată în alertă maximă, a arestat-o pe femeia originară din Marsilia, care era în vacanţă în regiunea pariziană. Ea a fost plasată în arest preventiv şi va fi prezentată luni tribunalului din Meaux.

O alertă falsă cu bombă s-a înregistrat în cursul dimineţii la centrul comercial Carrefour din Villiers-en-Biere. O geantă suspectă a fost semnalată forţelor de ordine, care au intervenit în zonă şi au instaurat un dispozitiv de securitate. În urma verificărilor, s-a constatat că era vorba despre o geantă lăsată nesupravegheată de un client care îşi făcea cumpărăturile.

Un centru comercial Auchan a fost evacuat din cauza unui colet suspect, sâmbătă după-amiază, la Beauvais, în departamentul Oise, unde nivelul planului antiterorist Vigipirate a fost ridicat în urma atacului de la redacţia Charlie Hebdo. Clienţii au fost rugaţi să părăsească magazinul în calm, în aşteptarea geniştilor. „Cu siguranţă nu este nimic, dar am ales un maximum de precauţie, aşa că am evacuat şi aşteptăm geniştii”, a declarat un reprezentant.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.