Fratele lui Hayssam, pe lista celor mai căutați infractori din Europa

Omar Mukhles, fratele lui Omar Hayssam, se află pe lista celor mai căutați infractori din Europa, întrucât se sustrage de la ispășirea unei pedepse cu închisoarea pentru terorism.

IGPR menționează într-un comunicat că pe site-ul www.eumostwanted.eu, care cuprinde informații despre cei mai importanți infractori urmăriți internațional, se află și Omar Mukhles, condamnat la o pedeapsă de 5 ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de terorism.

„În perioada 23 — 30 iunie 2006, a planificat și înlesnit ieșirea frauduloasă din România a unui cetățean, cunoscând faptul că acesta a fost trimis în judecată pentru săvârșirea unor acte de terorism prin organizarea și finanțarea operațiunii de răpire a celor trei jurnaliști români, în Irak”, se arată în comunicat.

Alături de Omar Mukhles, pe lista celor mai căutați infractori din Europa se mai află Mizga Valerică, condamnat la 21 de ani și 6 luni de închisoare pentru comiterea infracțiunilor de omor, omor deosebit de grav și tâlhărie, și Cionca Sebastian Decebal, condamnat la 15 ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de omor.

Potrivit IGPR, 14 persoane de pe lista celor mai căutați infractori sau suspecți publicată pe site-ul www.eumostwanted.eu au fost deja depistate și arestate, în șase luni de la lansare. În cel puțin opt dintre cazuri arestarea s-a realizat în urma informațiilor primite de la vizitatori, prin intermediul platformei online menționate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.