Fratele vitreg al lui Obama se lansează în politică

Fratele vitreg kenyan al preşedintelui american Barack Obama, Malik Obama, a decis să urmeze exemplul mezinului – profitând şi de notorietatea acestuia -, şi s-a lansat în politică în Kenya, candidând pentru un post de guvernator la alegerile de la 4 martie, transmite AFP, citată de Agerpres.

Malik Obama, 54 de ani, candidat independent, a explicat într-un interviu pentru AFP că a fost „inspirat şi stimulat” de reuşita fratelui său vitreg american, născut din acelaşi tată kenyan, Barack Hussein Obama (1936-1982).

„Când mă uit la succesul pe care l-a avut fratele meu în America, consider că mi-aş abandona poporul dacă nu i-aş călca pe nume (…), devenind un lider devotat, onest şi aplicat”, a declarat el pentru AFP de la locuinţa familiei Obama de la Kogelo, în vestul ţării.

Economist de formaţie, el a spus că este cel mai bun candidat pentru a combate „ciclul fără sfârşit al sărăciei şi şomajului care îi afectează pe oameni” şi şi-a exprimat speranţa că va fi ales ca guvernator al comitatului Siaya, care se învecinează cu lacul Victoria şi de care este legat Kogelo, satul unde locuieşte familia Obama.

„Pot spune cu încredere că, dintre toţi cei care vânează acest post, sunt candidatul cel mai bine plasat”, a dat asigurări Malik Obama, care şi-a trăit cea mai mare parte a vieţii adulte în SUA.

Deşi afirmă că îşi urmează propria cale, el se foloseşte de numele său în faţa adversarilor – printre care şi fratele cel mic al premierului kenyan Raila Odinga – şi spune că nu se regăseşte în niciun partid kenyan, acuzând clasa politică actuală „că a abandonat poporul”.

„Nu vreau să reinventez roata. Voi urmări şi împrumuta ceea ce a funcţionat înainte. Soluţiile la problemele noastre sunt simplu de găsit şi aplicat”, a dat el asigurări.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.