„Free Mazăre” la Constanța, episodul doi

Câteva zeci de persoane, locuitori ai campusului social Henri Coandă din Constanța, au protestat miercuri la Primăria Constanţa față de reținerea primarului Radu Mazăre de către DNA. Protestatarii au cerut ca Mazăre să fie lăsat liber, unii susținând că sunt dispuşi să intre în greva foamei în semn de solidaritate cu primarul constănţean.

S-a scandat „Libertate”, „Vrem primarul”, „Mazăre, Mazăre”, „Vrem la Bucureşti”.

De asemenea, aceștia au purtat mai multe hârtii cu mesaje precum: „DNA, Henri Coandă v-a lupta”, „Mazăre nu uita, noi suntem puterea ta”, „Pe vânt, pe ploaie chioru i-a bătaie”, „La greu, la bine, noi suntem cu tine”, „Avem oraş, avem valoare, avem primaru’ de onoare”.

Peste o sută de locuitori ai campusului social Henri Coandă au participat, și marţi seară (foto), pentru aproximativ două ore, la o manifestaţie de susţinere a lui Mazăre în mijlocul cartierului.

Locuitorii campusului respectiv au scandat și marți seară împotriva DNA şi a preşedintelui Traian Băsescu şi i-au transmis lui Radu Mazăre că vor fi alături de el în continuare. „Vrem Primarul!” şi „DNA nu uita, Henri Coandă va lupta!”, au strigat combatanții lui Mazăre.

Procurorii DNA l-au reținut marți noapte pe Radu Mazăre sub acuzația de luare de mită. Primarul Constanței este acuzat că a luat mită 175.000 de euro de la un om de afaceri care a construit campusul de locuinţe sociale „Henri Coandă” pentru a ajuta firma acestuia să câştige licitaţia şi pentru a mări, ulterior, valoarea contractului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8516 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.