×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 8 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Duminică, 20 august 2017, 07:10
EUR (€)
+0.0067 ↗
4.5883 RON
USD ($)
-0.0038 ↘
3.9066 RON
• • •
Frenezia jocurilor video

În secolul vitezei, una dintre cele mai profitabile industrii este cea a jocurilor video. Sunt accesibile, distractive și reprezintă o metodă ideală de a petrece timpul liber. Cu un profit global de 100 miliarde dolari, jocurile video se numără printre preferințele multor oameni.

Potrivit Tech Insider, League of Legends este jocul online cu cel mai mare profit la nivel mondial, 100 de milioane de jucători fiind activi anual. Un alt joc de top este Fantasy Westward Journey, dezvoltat de compania chineză MMMORPG, ce produce aproximativ 4 miliarde dolari pe an. Și creatorii Space Invaders au scos un profit frumușel, de 4 miliarde dolari, între anii 1978 și 1982, deși în prezent acest joc este popular doar în Japonia.

Când și cum au devenit jocurile video atât de populare? Versiunile mai vechi foloseau dispozitive electronice interactive cu diferite formate de afișare. Însă odată cu apariția sistemelor de operare standard pentru dispozitive mobile precum iOS și Android, dar și a dispozitivelor cu performanțe hardware mai mari, jocurile mobile au devenit o platformă semnificativă.

În timp ce multe jocuri portabile partajează concepte legate de jocuri cu browser, acestea pot utiliza caracteristicile dispozitivelor active, care nu sunt neapărat prezente în alte programe, cum ar fi informații despre postarea la nivel mondial și dispozitivele aparatului foto, pentru a susține gameplay-ul realității augmentate.

Un joc video, la fel ca majoritatea altor forme de mass-media, poate fi clasificat în genuri. Tipurile de jocuri video sunt folosite pentru a face clasificări pe baza interacțiunii lor de joc mai degrabă, decât a diferențelor vizuale sau narative. Genul unui joc video este definit de un set de dificultăți de joc și este clasificat independent de setare sau conținut, spre deosebire de alte genuri ale fanteziei sau SF-ului, precum filme sau cărți. Spre exemplu, un joc de acțiune este încă un joc de acțiune, indiferent dacă acesta se află într-o lume fictivă sau bazată pe realitate.

Alina ChiriţăPublicat Sâmbătă, 05 august 2017
347
 | 0
 | 2
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
IQ100
0
spalare pe creieri..
Publicat acum 23 ore şi 16 minute
+Răspunde
Dragos
+2
Vivat tampenia globalizata a tineretului spalat...pe creier!
Publicat Sâmbătă, 05 august 2017
+Răspunde
Recomandate
Vinul și riscul mai mic de diabet II
Publicat acum 16 ore şi 58 minute
Simona Halep, meci dramatic cu  Konta
Publicat acum 22 ore şi 57 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat Joi, 17 august 2017