Fructele cu coajă tare pot ajuta la combaterea diabetului de tip 2

Doar două porţii pe zi de fructe cu coajă tare pot ajuta la combaterea diabetului de tip 2, deoarece scad nivelul de zahăr din sânge, potrivit rezultatelor a 12 cercetări medicale, informează ediţia electronică a Daily Mail.

Fructele cu coajă tare indicate sunt nuci, caju, alune şi nuci Pecan, dar nu şi arahidele, iar o porţie ar trebui să aibă în jur de 30 de grame.

Au fost făcute două teste, cu ajutorul a 450 de persoane. Primul a măsurat glicemia persoanelor timp de trei luni, celălalt a măsurat glicemia pacienţilor după opt ore în care aceştia nu au mâncat nimic. Cele mai bune rezultate au fost observate atunci când fructele au înlocuit carbohidraţii rafinaţi, mai degrabă decât grăsimile saturate.

Dr John Sievenpiper de la St Michael’s Hospital din Toronto afirmă: „Fructele cu coajă tare sunt un alt mod în care oamenii pot menţine un nivel sănătos de zahăr din sânge, în contextul unui regim alimentar sănătos”.
Deşi aceste fructe sunt bogate în calorii, participanţii la studiu nu au luat în greutate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.