Frunda nu crede că Udrea ar fi fost filată de serviciile secrete

Elena Udrea nu a fost filată la Paris de serviciile secrete, crede Gyorgy Frunda, consilier onorific al premierului şi membru al UDMR. El spune la RFI că Traian Băsescu „discreditează serviciile secrete” şi califică declaraţiile preşedintelui „mult exagerate”, potrivit rfi.ro.

Întrebat ce l-a surprins cel mai mult în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale, Gyorgy Frunda a răspuns: „M-aţi întrebat ce m-a frapat sau m-a surprins cel mai neplăcut. Faptul că preşedintele ţării a discreditat şi serviciile secrete. Eu nu ştiu şi cred că foarte puţini din România ştiu dacă serviciile s-au implicat sau nu în alegeri. Eu nu cred, ar fi un dezastru politic inacceptabil şi atunci există o răspundere. Dar a ieşi pe televizor şi a susţine că serviciile, fără să ai probe, fără să dovedeşti acest lucru, s-au implicat în campania electorală, făcând aluzie la strângerea de semnături pentru domnul Meleşcanu sau la filmarea doamnei Udrea la Paris mi se pare mult exagerat şi mi se pare o explicaţie pentru oameni prea creduli”.

Întrebat dacă personal crede că Elena Udrea a fost filată de servicii la Paris, consilierul onorific al premierului a răspuns: „Eu nu cred, eu nu cred. Atunci când pleci la Paris cu alte două doamne – asta-i altă întrebare, doamna Bica, ce căuta acolo când era la Parchet şi în ce măsură îşi permite dintr-un salariu de procuror să fie acolo – dar atunci când trei doamne vorbesc la telefon cu prietenele că pleacă la Paris, e o sursă destul de publică pentru ca un ziarist, un fotograf profesionist să afle această informaţie, să meargă să facă nişte fotografii şi să le vândă cuiva care este interesat ulterior. Nu e nevoie să implici serviciile secrete sau să crezi că serviciile secrete se implică în aşa ceva. Dacă e adevărat că serviciile secrete au făcut acest lucru, atunci este grav şi există o răspundere a lor”.

Portalul joscenzura2014.wordpress.com a publicat mai multe fotografii cu Elena Udrea, Alina Bica (procuror șef DIICOT) şi Ana Maria Topoliceanu (fost director general la Compania Națională de Investiții),precizând că au fost făcute în februarie 2014, în timp ce acestea se aflau la Paris, într-o vizită privată. Blogul unde au apărut fotografiile a fost însă ulterior şters.

Joi, după publicarea fotografiilor, Elena Udrea a acuzat și s-a grăbit să afirme că este vorba despre un filaj al serviciilor secrete și că fotografiile ar fi făcute profesionist.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.