Fumătorii afară, incompetenţii înăuntru

Pe unii parlamentari PSD îi deranjează atât de tare fumul de ţigară încât vor să interzică fumatul în „spaţiile autorităţilor şi instituţiilor centrale şi locale”. Când credeau că au terminat de pus la punct toată legislaţia acestei ţări, câţiva senatori şi deputaţi PSD au constatat că mai trebuie să-i scoată pe fumători din spaţiile special amenajate în instituţiile publice. De aceea, au scris un proiect de lege în acest sens pe care aşteaptă să-l dezbată împreună cu ceilalţi aleşi ai neamului care nu suportă fumul de ţigară.

Numai că fumătorii pe care parlamentarii vor să-i scoată la fumat în faţa sau în dosul clădirilor publice pe caniculă, pe ploaie sau pe ninsoare reprezintă o categorie importantă de contribuabili. Poate că senatorii şi deputaţii care n-au altă treabă de făcut decât să-i hăituiască pe fumători nu ştiu că 80% din valoarea unui pachet de ţigări se duce la bugetul de stat în contul accizelor, TVA-ului şi impozitelor. În România se vând anual 1.800.000.000 de pachete de ţigări. Din banii daţi de fumători pe ţigări se plătesc parte din salariile, hotelurile, maşinile şi diurnele parlamentarilor. Poate că parlamentarii PSD care nu încap de fumători nu înţeleg că fără aceştia este foarte probabil să nu ajungă banii pentru salariile bugetarilor şi pentru pensii, creându-se astfel o situaţie care l-ar pune în dificultate pe preşedintele partidului, premierul Victor Ponta, posibilul candidat al social-democraţilor la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie a acestui an.

În loc să interzică fumatul în instituţiile publice, deputaţii şi senatorii PSD care nu suportă mirosul de fum de ţigară ar face mai bine să scrie legi prin care interzică în aceleaşi instituţii publice incompetenţa, nepotismul şi avansările pe criterii politice.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.