Funar, plângere la Parchetul Curții de Apel Cluj în cazul retrocedărilor

Fostul primar al Clujului Gheorghe Funar a făcut un denunț penal la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel împotriva persoanelor vinovate în opinia lui cu ocazia retrocedărilor în natură de clădiri, terenuri agricole şi păduri către bisericile maghiare (romano-catolică, unitariană, reformată şi luterană), Statusul romano-catolic şi Ordinele călugăreşti ungureşti, alte persoane fizice (urmaşi ai grofilor, criminalilor de război etc) şi persoane juridice pretins continuatoare ale celor din timpul ocupaţiei Ungariei sau a Imperiului Austro-Ungar.

Funar cere identificarea şi pedepsirea persoanelor vinovate. Pentru aflarea adevărului şi sancţionarea penală a celor vinovaţi

„Vă solicit să dispuneţi efectuarea cercetărilor penale pentru fiecare cerere de revendicare, fiecare dosar de retrocedare, fiecare decizie de restituire în natură dată de Comisia Specială de Retrocedare a unor imobile care au aparţinut cultelor religioase din România şi fiecare dispoziţie de restituire a imobilelor către bisericile maghiare, Statusul romano-catolic şi Ordinele călugăreşti ungureşti, în judeţele Cluj, Maramureş, Sălaj şi Bistriţa-Năsăud”, se arată în denunțul înainte de Funar.

Fostul primar, nemulțumit de atitudinea procurorilor. Redăm mai jos din conținutul denunțului penal înaintat procurorilor clujeni

„Primul denunţ penal pe tema retrocedărilor ilegale de imobile şi a împroprietăririlor ilegale cu imobile ale Statului Român cărtre bisericile ungureşti şi alte persoane juridice şi fizice maghiare, având nr.26 din 14 mai 2013 şi înregistrat la Dumneavoastră cu nr.323/VII/1/2013 a fost restituit subsemnatului, cu toate anexele, cele 16 pagini, mai puţin plicul, sub pretextul neîndeplinirii tuturor condiţiilor impuse de art.222, alin.2, C.pr.penală. Vă asigur că la prima citare, în urma denunţului penal din 14 mai a.c., aş fi precizat în faţa procurorului codul numeric personal, precum şi o listă lungă cu imobilele retrocedate ilegal, în urma unor fapte penale, către bisericile ungureşti şi alte persoane juridice şi persoane fizice maghiare.

În loc să-mi fi mulţumit pentru denunţul penal şi fără nici o lipsă de respect faţă de cel care a fost alesul locuitorilor din Municipiul Cluj-Napoca în funcţia de primar, timp de trei mandate consecutive, Dumneavoastră V-aţi permis să daţi un răspuns care nu Vă onorează, ci dimpotrivă. Deocamdată, nu îl dau publicităţii şi sper să nu mă obligaţi să o fac. Vă precizez că mai am timp până când să-mi scriu memoriile şi este posibil ca în cartea respectivă să apară şi răspunsul Dumneavoastră, care confirmă că aţi încercat să amânaţi începerea cercetărilor penale. Vă fac cunoscut că nu aţi reuşit să mă intimidaţi cu ameninţarea vizând amenda judiciară pentru că am îndrăznit să Vă ajut să Vă îndepliniţi obligaţiile legale, pentru care sunteţi foarte bine plătit din banii contribuabililor. Vă înştiinţez că, în cele 16 pagini anexate la denunţul penal nu V-am prezentat nicio teorie a conspiraţiei ci am căutat să Vă ajut să înţelegeţi măcar o parte din Holocaustul care se desfăşoară împotriva Poporului Român şi din Planul secret al Ungariei vizând anexarea Ardealului, prin Diktatul de la Bruxelles, pregătit pentru anul 2014. De asemenea, Vă înştiinţez că pe baza unor denunţuri penale similare cu cel trimis Dumneavoastră, numeroase Parchete şi Direcţia Naţională Anticorupţie au deschis dosare penale şi cercetările au fost începute.

Detalii privind retrocedările ilegale de imobile către bisericile ungureşti şi împroprietăririle ilegale cu clădiri, terenuri agricole şi păduri către Statusul romano-catolic şi Ordinele călugăreşti maghiare, care niciodată nu au avut personalitate juridică şi nici proprietăţi, care nu au fost recunoscute nici de România, nici de Ungaria şi nici de Vatican, am prezentat în articolele cu titlul „Planul secret al Ungariei pentru anexarea Ardealului”, părţile I-IV, publicate în ziarul „Tricolorul” cu nr. 2710 din 4 aprilie 2013, nr.2712 din 8 aprilie 2012, nr.2713 din 9 aprilie 2013, nr.2717 din 15 aprilie 2013 şi articolul cu titlul „Umilirea Poporului Român şi a Statului Român prin jefuiri în natură şi în bani” publicat în ziarul „Tricolorul” nr.2722 din 22 aprilie 2013. Articolele menţionate pot fi găsite acesând site-ul ziarului „Tricolorul”: www.ziartricolorul.ro/. De asemenea, aceste articole ale mele şi multe alte informaţii în legătură cu retrocedările ilegale şi împroprietăririle nelegale ale Ungariei pe teritoriul României, prin intermediul bisericilor ungureşti, a Statusului romano-catolic şi a Ordinele călugăreşti maghiare, au apărut în ziarul „Cotidianul”, precum şi în alte ziare centrale şi locale. Această problemă a retrocedărilor ilegale de imobile din Ardeal, din Bucureşti şi din toate judeţele României a fost şi este abordată periodic în emisiuni ale posturilor centrale şi locale de televiziune.

Politica diabolică de stat a Ungariei, susţinută de UDMR şi bisericile maghiare din România, privind dobândirea pe căi ilegale, prin numeroase infracţiuni, a mii de clădiri şi a mai multor milioane de hectare de terenuri agricole şi păduri din ţara noastră face parte din planul secret al revizionismului maghiar vizând pregătirea Diktatului de la Bruxelles din anul 2014 prin care întreg Ardealul să fie anexat Ungariei. Argumentele Ungariei vor fi:

1.Ponderea de peste 50% a cetăţenilor români care au dobândit şi cetăţenia ungară, prin aplicarea Legii dublei cetăţenii pentru românii get-beget.

2.Deţinerea în proprietate a mai mult de jumătate din imobilele aflate în Ardeal.

În faţa acestor argumente, atinse mai ales prin căi ilegale, inclusiv infracţiuni, Ungaria va cere şi va obţine din partea Comisiei Europene şi a Parlamentului European, în primă etapă, autonomia teritorială a Ardealului. Se încearcă repetarea scenariului din Kosovo, fără violenţă, contându-se pe neimplicarea sau trădarea unor conducători de instituţii centrale sau locale din România.

Ungaria şi U.D.M.R. aplică Poporului Român şi României politica faptului împlinit, bazându-se pe realitatea că, până acum, Parchetul şi Direcţia Naţională Anticorupţie nu s-au autosesizat şi nu au efectuat cercetări penale în cazurile retrocedărilor ilegale semnalate în presă.

Parchetul poate şi trebuie să zădărnicească acţiunile diabolice ale Ungariei împotriva Poporului Român şi a integrităţii teritoriale a României. Altfel, în curând, se va repeta istoria de după Diktatul de la Viena, din 30 august 1940, în întreg Ardealul.

Primarii şi secretarii Consiliilor locale din localităţile judeţelor Cluj, Maramureş, Sălaj şi Bistriţa-Năsăud precum şi conducătorii celor patru Consilii judeţeane Cluj, Maramureş, Sălaj şi Bistriţa-Năsăud, la care se adaugă ofiţerii S.R.I. şi angajaţi de la Arhivele Naţionale, respectiv din cele patru judeţe, Vă pot fi de un mare ajutor în efectuarea cercetărilor penale privind retrocedările în natură către bisericile ungureşti, Statusul romano-catolic, Ordinele călugăreşti maghiare, urmaşii grofilor şi ai multor asociaţii, ligi, fundaţii etc. ungureşti, care se pretind a fi continuatoare ale altora cu denumiri identice care au existat cândva în România, mai ales în Ardeal, în timpul ocupaţiei străine. O atenţie deosebită, în opinia mea, trebuie acordată în timpul cercetărilor penale complicităţii şi susţinerii de către unii preşedinţi şi vicepreşedinţi de Consilii judeţene şi de către unii primari şi viceprimari din partea U.D.M.R. pentru retrocedarea sau împroprietărirea cu numeroase imobile a bisericilor ungureşti şi ale altor persoane juridice şi persoane fizice maghiare. De un real folos în identificarea făptuitorilor şi cunoaşterea mijloacelor de probă, inclusiv a faptelor penale săvârşite în legătură cu retrocedările ilegale de imobile către bisericile ungureşti şi alte persoane juridice maghiare, pot fi: domnul Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, precum şi viceprimarii din partea U.D.M.R., din perioada iunie 2004-iunie 2013. De la primarul Emil Boc puteţi obţine listele ilegale pe care le-a întocmit fostul viceprimar Boros Janos (decedat) în colaborare cu reprezentanţii Arhidiecezei Romano-Catolice din Alba-Iulia, cuprinzând circa 100 de imobile din Municipiul Cluj-Napoca pe care Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) şi Comisia Naţională de Retrocedare a Imobilelor aparţinând cultelor religioase au decis să le dea, de fapt să împroprietărească ilegal această Arhidieceză care se pretinde continuatoarea a Statusului romano-catolic care nu a avut imobile în proprietate, aşa cum a dovedit în cărţile sale prof.univ.dr.Onisifor Ghibu şi a confirmat domnul dr.Ioan Drăgan, director al Arhivelor Naţionale, Direcţia Judeţeană Cluj, care în adresa pe care mi-a transmis-o cu nr.C/2389 din 30 decembrie 2005 a precizat că Statusul romano-catolic ardelean „administra averi uriaşe ale unor fonduri publice”. Este clar că Statusul romano-catolic nu a fost proprietar al imobilelor care au fost revendicate şi date ilegal Arhidiecezei Romano-Catolice de Alba-Iulia, ci doar administrator.

În efectuarea cercetărilor penale, consider că este necesar şi puteţi obţine foarte multe informaţii de la economistul Pop Corneliu din Cluj-Napoca, autorul unui Studiu deosebit de bine documentat privind retrocedările ilegale de imobile către bisericile maghiare, precum şi de la cunoscutul şi apreciatul cercetător şi istoric Vasile Lechinţan, tot din municipiul nostru.

În opinia mea, cele mai multe dintre retrocedările şi împroprietăririle ilegale vizând imobile ale Statului Român şi ale autorităţilor publice locale au fost săvârşite în perioada 1999-2013.

Detalii în legătură cu faptele de natură penală, în ce constau, data comiterii lor şi urmările produse, precum şi identitatea făptuitorilor se află în fiecare dosar de retrocedare având la bază notificările formulate de către reprezentanţii bisericilor ungureşti, Statusului romano-catolic, ordinele călugăreşti catolice maghiare şi alte persoane juridice maghiare, cele mai multe care se pretind continuatoare ale unora care aveau denumiri identice în timpul Imperiului Austro-Ungar sau a ocupaţiei ungureşti de după Diktatul de la Viena din 30 august 1940. Mijloacele de probă necesare pentru aflarea adevărului în cursul cercetării penale se găsesc în toate dosarele de retrocedare, dintre care facem trimitere şi Vă solicităm să le analizaţi cel puţin pe cele care se referă la următoarele imobile din Municipiul Cluj-Napoca: Colegiul Național „George Coșbuc”, Colegiul Național „George Barițiu” Liceul „Gheorghe Șincai”, Liceul „Emil Racoviță”, Liceul Economic, Liceul de muzică „Sigismund Toduță”, Liceul de coregrafie, Grupul Școlar Tehnofrig, Grupul Școlar „Anghel Saligny”, Școala Ajutătoare nr. 1, zece grădinițe retrocedate (lista lor se află la Primăria Municipiului Cluj-Napoca), Centrul maternal, Centrul de plasament, Centrul de primire a minorilor, Liceul „Bathory Istvan”, Hotel „Continental” (revendicat de Colegiul Reformat din Debrecen, Ungaria), Facultatea de Litere, Clădirea fostei Direcții Agricole Cluj, Biserica Ortodoxă de pe strada Viilor, Muzeul de Artă, ASOCIAȚIA AGRICULTORILOR MAGHIARI DIN ROMÂNIA – str.Republicii nr.22, SOCIETATEA MUZEULUI ARDELEAN – str.Republicii nr.1-3, ASOCIAȚIA KOLOSZVARI CASINO- str.Eroilor nr.16, ASOCIAȚIA AGRICULTORILOR MAGHIARI DIN ROMÂNIA- STR.Andrei Mureșanu nr.10 (azi nr.16), EPARHIA REFORMATĂ DIN ARDEAL – M.Kogălniceanu nr.11, incinta Liceului Emil Racoviță, ASOCIAȚIA CULTURALĂ „MINERVA”- str.Tipografiei nr.16, ASOCIAȚIA CULTURALĂ „MINERVA” – Piaţa Unirii nr.11, EPARHIA REFORMATĂ DIN ARDEAL – M.Kogălniceanu nr.12-14, Biblioteca Academiei, EPARHIA REFORMATĂ DIN ARDEAL – Piața Mihai Viteazu nr.37, ASOCIAȚIA CULTURALĂ „MINERVA” – str.S.Brassai nr.5, EPISCOPIA UNITARIANĂ – str.Maramureșului nr.167/B, EPISCOPIA UNITARIANĂ- b-dul 21 Decembrie 1989 nr.154, ASOCIAȚIA CULTURALĂ „MINERVA” – str.S.Brassai nr.7, EPARHIA REFORMATĂ DIN ARDEAL – str.Horea nr.5, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA – str.O.Petrovici nr.5, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, str.Iuliu Maniu nr.1-3 – Piața Unirii nr.30, EPARHIA REFORMATĂ DIN ARDEAL – M.Kogălniceanu nr.13-15, EPARHIA REFORMATĂ DIN ARDEAL – Piața Avram Iancu nr.13, EPISCOPIA UNITARIANĂ- str.Doinei f.n., str.Piersicului nr.15B, EPISCOPIA UNITARIANĂ – str.Fr.J.Curie nr.1, EPARHIA REFORMATĂ DIN ARDEAL – M.Kogălniceanu nr.17-19, EPARHIA REFORMATĂ DIN ARDEAL – Piața Avram Iancu nr.15, EPARHIA REFORMATĂ DIN ARDEAL – Piața Mihai Viteazu nr.1, EPARHIA REFORMATĂ DIN ARDEAL – str.Horea nr.43-45-47, PROTOPOPIATUL ROMANO-CATOLIC CLUJ-NAPOCA, str.Crişan nr.12 (azi nr.30), EPISCOPIA UNITARIANĂ – str.Constanța nr.31,33,37-39, EPISCOPIA UNITARIANĂ – Piața Mihai Viteazu, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA – str.O.Petrovici nr.3, EPARHIA REFORMATĂ DIN ARDEAL – str.Avram Iancu nr.31-33, Liceul Gheorghe Șincai, PAROHIA REFORMATĂ CLUJ IV, str.Vlad Ţepeş nr.7 (Someşeni), EPARHIA REFORMATĂ DIN ARDEAL – str.Campeni nr.1 – Policlinica CFR, EPARHIA REFORMATĂ DIN ARDEAL – str.I.C. Brătianu nr.26, EPARHIA REFORMATĂ DIN ARDEAL – str.Oașului nr.129-131, Grădinița nr.32, EPARHIA REFORMATĂ DIN ARDEAL – str.M.Kogălniceanu nr.18, EPARHIA REFORMATĂ DIN ARDEAL – str.Napoca nr.1, CLĂDIRE – Piața Mihai Viteazul nr.1, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, str.Regele Ferdinand nr.117-118 (azi str.Horea nr.84-86), EPARHIA REFORMATĂ DIN ARDEAL – str.I.C. Brătianu nr.14, EPARHIA REFORMATĂ DIN ARDEAL – str.I.C. Brătianu nr.43, EPARHIA REFORMATĂ DIN ARDEAL – str.I.C. Brătianu nr.24, EPARHIA REFORMATĂ DIN ARDEAL- str.Horea nr.55 – str.Câmpeni nr.2, Stația de salvare, EPARHIA REFORMATĂ DIN ARDEAL – str.Baba Novac nr.36, EPARHIA REFORMATĂ DIN ARDEAL – str.Campeni nr.1, Liceul forestier, EPARHIA REFORMATĂ DIN ARDEAL – str.Câmpeni nr.2-4, Clinica de pediatrie, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA- str.V.Deleu nr.2-4, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA- str.Fagului nr.1-17, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, str.Fagului nr.1, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, str.Decebal nr.8, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, Piața Mihai Viteazu nr.9 vechi (str.Iașilor nr.1-3), CLĂDIRILE LICEULUI REFORMAT – str.Mihail Kogălniceanu nr.16, CLĂDIRE Piața Avram Iancu nr.15, Piața Unirii nr.23 – dată în cota de 1/2 parte la cele 12 parohii din oraș, EPARHIA REFORMATĂ DIN ARDEAL- str.Câmpeni nr.2-4, Clinica de pediatrie, EPISCOPIA UNITARIANĂ – b-dul 21 Decembrie 1989 nr.9 – str.S. Brassai nr.8, EPISCOPIA UNITARIANĂ – b-dul 21 Decembrie 1989 nr.7 – str.S. Brassai nr.4, EPISCOPIA UNITARIANĂ – str.David Francisc nr.21 colț cu str.A Șaguna nr.20, EPISCOPIA UNITARIANĂ- str Iașilor nr.26-28, CLĂDIRE- str.Einstein nr.2, CLĂDIRE – str.Heltai nr.4, CLĂDIRE – str.Petofi Sandor nr.17, CLĂDIRE – str.Pitești nr.9, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, Piața ;Mihai Viteazu nr.9A vechi, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, str.Universității nr.11, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, str.Universității nr.7-9 cu str.M.Kogălniceanu nr.2, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, str.Universității nr.10, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, str.Berăriei nr.8, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, str.Govora nr.15 (azi str.Școlii nr.35), ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, str.Brutarilor nr.22, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, str.E.Grigorescu nr.37-39, IMOBIL ȘCOALA SPECIALĂ – str.George Coșbuc nr.1, IMOBIL RESTAURANT + HOTEL AGAPE – str.Iuliu Maniu nr.6, IMOBIL ȘCOALA GENERALĂ IOAN BOB – str.Piața Unirii nr.14, IMOBIL ȘCOALA GENERALĂ IOAN BOB – str.Piața Unirii nr.16, IMOBIL – str. Iuliu Maniu nr.5, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, str.Avram Iancu nr.17, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIAstr.Avram Iancu nr.13-15, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, FUNDAȚIA STATUSUL ROMANO-CATOLIC DIN TRANSILVANIA, STR.Emil Racoviță nr.16, PAROHIA REFORMATĂ CLUJ II, b-dul 21 Decembrie 1989 nr.41, PAROHIA REFORMATĂ CLUJ II, b-dul 21 Decembrie 1989 nr.78, PAROHIA REFORMATĂ CLUJ II, b-dul 21 Decembrie 1989 nr.124, PAROHIA REFORMATĂ CLUJ II, b-dul 21 Decembrie 1989 nr.39, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, str.Iuliu Maniu nr.4, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, str.M.Kogălniceanu nr.2, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, str.M.Kogălniceanu nr.7, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, str.M.Kogălniceanu nr.1, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, str.Mănăștur nr.8, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, str.Mănăștur nr.10, , IMOBIL – str.Bolyai nr.9, IMOBIL – str.David Francisc nr.2, IMOBIL (SORA) -b-dul 21 Decembrie 1989 nr.5, ATELIER – str.Maramureșului nr.167/B, IMOBIL – str.Bolyai nr.12, IMOBIL- b-dul 21 Decembrie 1989 nr.14, IMOBIL – str.Maramureșului nr.15, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, teren La Dealul Steluței, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, teren drum la Dealul Steluței, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, teren La Fața din Valea Chintăului, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, casă și teren la Dealul Steluței, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, teren la Dealul Steluței, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, teren La Fața de la Coada Teleagului, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, teren Colonia Breaza, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, teren La Pietroasa, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, str.Mănăștur nr.14, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, str.Mănăștur nr.16, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, str.Mănăștur nr.18, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, Piața Unirii nr.15, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, Piața Unirii nr.16, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, Piața Unirii nr.29, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIAstr.B.Bolyai nr.7, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, str.Primăverii nr.10 (fost Lingurarilor), ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, Calea Florești nr.1, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, str.Sălciilor nr.15, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, str.Donath nr.184 (fost nr.160), ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, str.G.Coșbuc nr.1, PAROHIA REFORMATĂ CLUJ IV, str.Motilor nr.84, EPARHIA REFORMATĂ DIN ARDEAL, str.M.Kogălniceanu nr.16, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, str.Napoca nr.12, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, str.B.P.Haşdeu nr.25, EPISCOPIA GRECO-CATOLICĂ DE CLUJ GHERLA, str.Avram Iancu nr.60 (azi 70-72), ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, str.Pavlov nr.20 A, BISERICA BAPTISTĂ MAGHIARĂ CLUJ-NAPOCA, str.Pietroasa nr.6, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, str.Lingurarilor nr.10, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, teren după Hoia, EPISCOPIA EVANGHELICĂ LUTHERANĂ DIN ROMÂNIA, Piaţa Mihai Viteazul nr.39, EPISCOPIA EVANGHELICĂ LUTHERANĂ DIN ROMÂNIA, str.Viilor nr.35, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, str.Roosvelt nr.10, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, str.Moldovei nr.43 (azi str.Burebista nr.10), ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, str.Pasteur nr.1, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, str.Pasteur nr.41-str.Cireșilor nr.19, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, str.Crișan nr.23-25, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, str.Horea nr.31, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, b-dul 21 Decembrie 1989 nr.32, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, b-dul 21 Decembrie 1989 nr.75, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, b-dul 21 Decembrie 1989 nr.126-132, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, teren la Valea a Treia, PAROHIA REFORMATĂ CLUJ II, str.Fabricii nr.55, PAROHIA REFORMATĂ CLUJ III, str.Decebal nr.50-52, PAROHIA REFORMATĂ CLUJ III, str.Decebal nr.49-51, PAROHIA REFORMATĂ CLUJ III, str.Crişan, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, b-dul 21 Decembrie 1989 nr.136-138, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, str.Memorandumului nr.9, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, str.Emil Isac nr.19, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, str.Gen.Dragalina nr.5, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, str.Maramureșului nr.189, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, str.Maramureșului nr.187, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, str.Maramureșului nr.187, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, Piața Mărăști nr.2-4, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, teren după Hoia, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, teren după Hoia, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, teren La Vale nr.4, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, teren str.Uliului (Vulturului), ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, teren la Pietroasa, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, teren la Mirişte, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, teren str.Dobrogei nr.53-63, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, teren la Gela, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, teren la Dosul de la Coada Teleacului, ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE ALBA-IULIA, teren la Dosul de la Valea Chintăului.

Infracţiunile în legătură cu retrocedările în natură a imobilelor, au fost comise cu intenţie directă, având în vedere că persoanele vinovate aveau ştiinţă că încalcă prevederile legale, urmărind şi dorind realizarea acţiunii lor (latura subiectivă).

Învederăm faptul că urmările socialmente periculoase, care sunt cuprinse în art. 248 C. penal, sunt de necontestat.

Raportul de cauzalitate se deduce din însăşi materialitatea faptelor, nefiind necesar a fi dovedit.

Având în vedere cele prezentate mai sus, Vă rugăm ca la soluţionarea prezentului denunţ penal să aveţi în vedere toate considerentele prezentate mai sus şi, pe cale de consecinţă să demaraţi cercetările în vederea elucidării tuturor aspectelor, pentru tragerea la răspundere a celor vinovaţi, conform art.3, 4 şi 202 C.pr.pen.

În drept, solicitam aplicarea prevederilor art. 248 C.pen., iar cercetarea penală să fie efectuată de procuror”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.