Fundațiile lui George Soros vor un loc în CSM din partea „societății civile”

Au fost date publicității numele celor 7 candidați înscriși pentru ocuparea locului de membru în CSM din partea „societății civile”: Radu Ioan Motica, Victor Alistar, Răzvan Codru Vrabie, Antonie Popescu, Mădălina Tomescu, Dragoș Marian Rădulescu și Romeu Chelariu. Ei au fost propuși de cîte o organizație sau fundație, cu excepția lui Radu Motica, propus de șapte instituții!

Să vedem cine sînt acești candidați dintre care va fi ales cel ce va intra în noul CSM, alături de magistrații care au fost deja validați, în frunte cu judecătoarea Gabriela Baltag, președinta AMR, cea care a obținut cel mai mare număr de voturi dintre toți membrii CSM.

1. Radu Ioan Motica este nimeni altul decît președintele Comisiei de evaluare a tezei de doctorat a Laurei Codruța Kövesi. A fost decanul Facultății de Drept de la Universitatea de Vest din Timișoara. Cînd i s-a solicitat un punct de vedere față de sesizarea lui Mugur Ciuvică despre plagiatul Codruței Kövesi, Motica a dat acea declarație stupefiantă: „Mă îndoiesc că cineva va analiza teza. Oricum ar ieși analiza, tot rău e. Dacă spune că nu a fost plagiat, sare presa, dacă spune că e plagiat, ne gândim și la poziția doctorandului. Mi-e greu să cred că se va implica cineva în această poveste”!

Citiţi articolul integral în ediţia tipărită de vineri, 25 noiembrie, din noua serie Cotidianul

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.