Furtună mare în groapa câinilor

Greu de crezut că, după surpriza Steaua-CFR Cluj, 1-2, avea să vină alta, la fel de mare, Dinamo-Concordia Chiajna, 0-1. Mai mult, vine şi a treia surpriză, declaraţia finanţatorului dinamovist, I. Negoiţă, cum că e gata să părăsească formaţia din Şoseaua Ştefan cel Mare.

Despre ce se va întâmpla cu echipa lui Ioan Andone, vom vedea. Despre ce s-a petrecut ieri seară, sunt câteva lucruri de spus. S-a văzut încă din primele minute, când a plouat cu cornere la poarta lui Dinamo, că elevii lui Emil Săndoi n-au venit, cum se cam credea, ca mielul la tăiere. În replică la atacurile tăioase ale ilfovenilor, Rotariu şutează puternic, în min. 6, la rădăcina barei, dar Bălgrădean respinge, balonul ajunge la Nistor, un nou şut, puternic şi bine plasat, dar Bălgrădeanu, inspirat şi prompt de-a lungul întregului meci, respinge din nou.

Dinamo atacă, se precipită, vrea să înscrie cât mai repede, dar defensiva, fragilă şi haotică, este străpunsă uşor, pe centru, de Constaninescu, care trage de la doar câţiva metri în Brănescu, ieşit la întâmpinare. Nici acest semnal nu-i trezeşte pe dinamovişti care ar fi trebuit să liniştească meciul, să o ia cu încetinitorul, să-şi întărească apărarea printr-un joc mai echilibrat la mijlocul terenului. Acolo, la mijloc, se pierde un balon banal care ajunge la Buleică, pe partea stângă, unde ar fi trebuit să-l deranjeze Hanca, şi centrarea acestuia, parcă pusă cu mâna, este reluată în gol, cu capul, de Cristescu. Min. 36, 0-1, şi începe coşmarul. Peste numai trei minute, Cristescu este la un pas de-a mări scorul. Pe contraatac, Rotariu mai şutează o dată, dar Bălgrădean reţine din nou.

Partida ar fi avut, poate, un alt final dacă balonul trimis de Vali Lazăr, în min. 52, n-ar fi lovit bara. A fost singurul moment în care portarul oaspeţilor putea să scoată mingea din plasă. În rest a apărat ca un leu, a scos, chiar şi în cădere, numeroase baloane pe care scria gol. Cel mai important moment al reprizei a doua şi, poate, al meciului se petrece în min. 86, când Vali Lazăr îl depăşeşte în careu pe Feussi şi înscrie, dar arbitrul Al. Tudor vede un fault în atac (se va dovedi că n-a fost niciun fault!) şi anulează un gol valabil. O decizie eronată care stârneşte furtuna în echipa lui Andone şi a finanţatorului Negoiţă.

A nu se înţelege că elevii lui Săndoi n-au meritat victoria. Au luptat din răsputeri, s-au apărat până la sacrificiu şi au hărţuit cu inteligenţă o echipă care, a recunoscut şi Ioan Andone, a jucat slab, dezlânat, fără convingere, fără determinare, atitudine amendată prompt de fanii „câinilor” care au cerut demisia. Finanţatorul Negoiţă anunţă că este gata să se conformeze, dar dă de înţeles că ar fi vorba de o conspiraţie susţinută de oareşce persoane din interiorul clubului. Ce va fi de-acum încolo, vom vedea. Până una-alta, etapa a 10-a cotinuă cu meciurile ACS Poli Timişoara-ASA Tg. Mureş şi FC Voluntari- Steaua.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Victor Nita 183 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.