Gabi Firea şi Cătălin Predoiu refuză să participe la singura dezbatere electorală

Cu o Lege electorală care a scos din dicţionare cuvîntul „campanie”, şansa unei dezbateri electorale profesioniste a fost oferită de „Reţeua Civică Bucureşti” (RCB) şi „Centrul de Resurse” (CeRe), care organizează pe 28 mai, la Teatrul Elisabeta, „Forumul candidaţilor”, cu primii 5 candidaţi la Primăria Capitalei.

În mod surprinzător, într-un Comunicat, cele două ONG-uri organizatoare au anunţat că singurii candidaţi care nu au trecut în agenda lor prezenţa la această dezbatere electorală sînt chiar principalii competitori: GABRIELA VRÂNCEANU FIREA (PSD) şi CĂTĂLIN PREDOIU (PNL)! Ceilalţi 3 competitori, NICUŞOR DAN (USB), DANIEL BARBU (ALDE) şi ROBERT TURCESCU (PMP), au confirmat deja participarea.

Organizatorii au solicitat prezenţa activă la această dezbatere a jurnaliştilor de la principalele publicaţii, aşa încît sfera problemelor puse în discuţie să fie cît mai largă. Pentru a-i determina pe cei doi candidaţi, Gabriela Vrânceanu Firea şi Cătălin Predoiu, să participe la dezbaterea electorală de la Teatrul Elisabeta, organizatorii fac apel la cetăţeni să trimită următorul mesaj pe adresele electronice ale acestora:

Sunt cetățean al Bucureștiului și voi fi în sală la Forumul de candidați organizat de Rețeaua Civică București în 28 mai a.c., orele 11, la Teatrul Elisabeta. Ați afirmat public deschiderea dvs. spre dezbaterile din campania electorală, chiar și alături de contracandidații dvs., astfel că mă aștept să participați la evenimentul de mai sus. Mă interesează să aflu mai multe detalii despre solutiile propuse de dvs pentru Transparența decizională în Primăria Capitalei, Planificarea urbană cu și pentru oameni, Mobilitatea urbană durabilă ca soluție la problema traficului bucureștean. Așa cum eu nu intenționez să lipsesc de la votul din 5 iunie, sper că nici dvs nu veți lipsi de la acest eveniment. Cu mulțumiri….. (Nume, prenume)”.

Adresele la care pot fi trimise e-mail-urile sînt:

– Cătălin Predoiu: comunicare@predoiu.ro şi bucuresti@pnl.ro

– Gabriela Firea: gabifireapentrubucuresti@gmail.com, presa@psd.ro, psd@psd.ro, office@gabriela-firea.ro, gabifirea32@yahoo.com

Dincolo de interesul personal al candidaţilor de a-şi face cunoscute programele electorale, participarea la această dezbatere este şi semnul respectului faţă de electorat, astfel încît organizatorii speră ca atît Gabriela Vrânceanu Firea, cît şi Cătălin Predoiu să revină asupra deciziei şi să-şi anunţe participarea la „Forumul candidaţilor” din 28 mai.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.