Gabriel Liiceanu îl vrea pe Vlad Voiculescu şeful Comisiei Coronavirus

Printr-o stranie coincidenţă, exact acum un an, în 14 martie 2019, în „Cotidianul” publicam articolul „Gabriel Liiceanu: „M-am îndrăgostit de Vlad Voiculescu. Mi se părea angelic, în care citam dintr-un dialog al lui Platon, „Phaidros”, acest pasaj despre dragostea dintre doi bărbaţi: „Dacă, vîrstnic fiind, îndrăgostitul se însoţeşte cu unul mai tînăr, el nu-l va părăsi de bună voie pe acesta nici zi, nici noapte. Îmboldit de silnicia dorinţei, el e mînat fără încetare către plăcerea de a-şi vedea iubitul, de a-l auzi, de a-l atinge, de a-l simţi cu toate simţurile sale”.

Cine citeşte ultimul articol al lui Gabriel Liiceanu, publicat pe „contributors.ro” sub titlul „Maica Tereza”, va fi şocat de insistenţa cu care „filosoful” revine la obsesia sa de acum un an, avîndu-l în centrul atenţiei pe acelaşi Vlad Voiculescu, pe care-l compară fie cu Maica Tereza (!), fie cu „Idiotul” lui Dostoievski! Iată aceste două pasaje:

– „L-am descoperit pe Vlad Voiculescu în câteva apariții TV pe când era ministru al Sănătății. M-a uimit să văd pe chipul său o bunătate „mîșkiniană”, pe care îndeobște o asociem cu dezarmații în fața vieții, cu cei pe care-i înlături din calea ta cu un simplu gest al mâinii. Oameni care nu vin din lumea asta și care nu sunt făcuți să răzbată în ea. „Ia uite, mi-am zis, ne-am procopsit cu un bleg ca ministru! Numai asta ne mai lipsea.”

– „Și, cu graba mea de a așeza oamenii care mi se par frumoși sub un arhetip, l-am botezat „Maica Tereza”, după sfânta din Calcutta care a înființat „Casa Inimii” și care a spus că „o moarte frumoasă pentru cei care au trăit ca animalele este să moară ca îngerii, iubiți și mângâiați”. Oricât de sfântă era, Maica Tereza nu era o bleagă”.

Aşadar, Liiceanu mărturiseşte că, după ce l-a văzut prima oară pe Vlad Voiculescu ca pe un „bleg” de genul lui Mîşkin, dintr-o dată s-a luminat şi l-a botezat „Maica Tereza”!

Nu insistăm pe motivele care au dus la această radicală schimbare de percepţie, fiind, totuşi, de partea protecţiei intimităţii, dar nu putem să nu observăm că această transformare se petrece simultan cu îndepărtarea lui Gabriel Liiceanu de fundul lui Traian Băsescu (pe care l-a pupat vîrtos atîţia ani) şi apropierea de USR-ul din care face parte acest Vlad Voiculescu, nepotul lui Nic, supranumit „Regele medicamentelor”.

Motivul aparent pentru articolul lui Gabriel Liiceanu este apărarea lui Vlad Voiculescu în faţa linşajului mediatic la care a fost supus nepotul lui Nic după dezvăluirile privind turnătoriile tatălui său, devoalate de CNSAS. Pe Vlăduţ, Liiceanu insistă să-l scoată din zona beizadelelor care profită de statutul părinţilor, pe care le acuză extrem de dur („Când e vorba de odrasla unui personaj care a jucat un rol politic nefast, firesc e să ne uităm dacă ea e profitoarea corupției, ticăloșiilor și minciunilor tatălui său. Ne uităm dacă e o odraslă de bani gata, un terchea-berchea tupeist și sfidător”), aruncîndu-l direct în zona sfinţilor, exagerînd monstruos rolul lui Vlăduţ în – atenţie! – punerea pe picioare a unei presupuse reţele a citostaticelor („Cine, dintr-o funcție publică sau din poziția de persoană privată, a făcut mai mult bine românilor în acești ani?”)!

De altfel, Liiceanu, cum vedeţi în citatul de mai sus, se şi laudă că el este cel care l-a botezat pe Vlad Voiculescu cu Nic-name-ul „Maica Tereza” şi scrie despre acesta că „Spre deosebire de beizadelele trimise de tăticii lor în Parlamentul Europei sau de cele pe care genitorii le-au cadorisit cu firme de porci pe banii UE și cu bolizi cu patru roți de omorât oameni pe șosele – Vlad Voiculescu s-a făcut singur. Nici un părinte nu și-a pus amprenta de infractor pe destinul lui”.

Pe bune? La cei 78 de ani săi, Gabriel Liiceanu îşi permite să se compromită în aşa hal, încît să mintă cu neruşinare şi să facă un astfel de scenariu de spălare de păcate în numele banilor unchiului lui Vlad Voiculescu? Şi nici nu mai are vioiciunea minciunilor interesate, căci îşi devoalează în cîteva rînduri adevăratele intenţii! Să citim:

Îi propun așadar, cu modestie cetățenească, celui care va fi fiind prim-ministru, să înceapă această nouă pagină de istorie, prin care competența ar urma să triumfe asupra vanităților, aranjamentelor și hărțuielilor de partid, înființând o „comisie anti-coronavirus” condusă de Vlad Voiculescu. Să i se lase în grijă să gestioneze – așa cum a dovedit că se pricepe – calamitatea care a venit peste noi. Această comisie, cu atribuții clare și puteri pe măsură, ar urma să fie creată de el cu oamenii lui, fiind dependentă numai de prim-ministru și sprijinită direct de cabinetul lui”!

Păi, zi aşa, măi, filosofule, nu o mai lua pe la Ploieşti! Deci, Liiceanu îi recomandă Primului-ministru să înfiinţeze o „Comisie anti-virus”, pe care s-o conducă Vlad Voiculescu şi „oamenii lui”, care să nu dea socoteală nimănui în afara premierului!

Adică, mai simplu zis, în plină pandemie Coronavirus, cînd medicamentele au devenit o afacere uriaşă, Liiceanu îl vrea pe Vlad Voiculescu, nepotul lui Nic, Regele medicamentelor, coordonatorul „Comisiei anti-virus”, adică omul care să gestioneze banii de la buget şi cei de la UE, destinaţi combaterii Coronavirusului!

Bravo, Liicene! Era gata-gata să ne păcăleşti că nu mai poţi dormi de grija imaginii tatălui lui Vlăduţ, cînd, de fapt, erai interesat de banii unchiului Nic, al cărui nepot ar trebui să fie numit paznic la stîna cu oi.

O fi Vlăduţ al matale ba Maica Tereza, ba Mîşkin, dar să-l vezi coordonatorul anti-Coronavirusului spune multe despre cine eşti cu adevărat matale: un profitor al tuturor regimurilor, aşa cum a demonstrat colegul Victor Roncea, în faţa căruia ai pierdut recent procesul.

Ei, acum, că am aflat ce gînduri îl străbat pe Gabriel Liiceanu, parcă sîntem mai liniştiţi în privinţa Coronavirusului. Altfel, bătrînul Liiceanu s-ar mai fi gîndit la banii pentru combaterea virusului, dacă n-ar şti că într-o zi vom scăpa de această pandemie?

P.S.1. Vă amintiţi, desigur, cum apărea Gabriel Liiceanu la protestele #Rezist. De asemenea, vă amintiţi cum îl executa pe Theodor Paleologu pentru că-l împiedica pe Dan Barna să ajungă Preşedinte. Ei, bine, apropierea lui de USR are în epicentru intenţia lui Liiceanu de a-l impune pe Vlad Voiculescu, membru USR, ca mare specialist în Sănătate, ca viitor Primar General al Capitalei şi, iată!, ca gestionar al banilor pentru Coronavirus. Cît despre banii unchiului Nic, vorba lui Liiceanu, „ziceam și eu”!

P.S.2. Sper ca Liiceanu să aprecieze că n-am scos aici nici o vorbă despre plagiat, mai ales că am aflat că recent a republicat „Tragicul”, în care a pus din nou capitolul despre Marx, pe care-l scosese acum cîţiva ani pentru a-şi ascunde opiniile despre proprietatea privată. Acum, apropriindu-se atît de mult de USR, partid neo-marxist, era normal să-l readucă pe Marx în centrul afinităţilor lui, nu?

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 7
Ion Spânu 1817 Articole
Author

28 de Comentarii

 1. imi aminteste de Cornel Dinu.
  Ambii ofricati, constipati, rautaciosi.
  Ambii, nefrecventabili.

 2. „Maica Tereza” ?!? Haide domne, nu fi modest, da’ de ce nu „Maica Domnului” ? … Pe aceeasi logica, cred ca si Plesu ar putea cere sa i se spuna „Adonis” !

 3. Stimati cititori, dar si editori ai acestui jurnal,
  Daca i-ati spune/scrie CORECT numele acestui humanoid nu v-ati mai mira/intreba/nedumeri. Il cheama LINGEANU.

 4. Nu va grabiti, Maestre! Asa ati crezut si despre un anume Petrov, care s-a dovedit las, rapace, corupt pana in maduva oaselor, ca Romania nici peste 50 de ani nu va scapa de sechelele mostenite..

 5. Doamne fereste!Dr. Arafat e cel mai bun!Iar astuia nu i-a cerut nimeni parerea!Poate totusi ar trebui sa-si ia tratamentul! Auzi la el! Voiculescu si Maica Tereza!O jignire adusa unei femei extraordinare!

 6. LIICHEANU. Cum bine-a fost diagnosticat demult. De-o boala incurabila.

 7. Ne mai puteți strica Duminica cu domnul Lliceanu, Linge blide. Un milog pe la sucesivele stăpâniri cu aere de mare intelectual, mare caracter, cap de demonstrație ati Vadim, ce simte extra viril cănd conducând un BMW intra în curbele de pe Valeea Oltului cu 110 km/ oră și tâșnea din curbă cu 130 km/ pe șosea cu viteza maximă 100 km/ oră și curbă cu limitare de viteză 60 km/ oră!

 8. Asa e cu sugacii astia de la buget! Asteapta inebuniti momentul potrivit cind isi pot infige mandibulele baloase pt a suge cit mai mult! Direct sau indirect! Si stiu al dracului de bine unde e robinetul! Ticalositi si unsi cu toate relele, ei nu au decit strategia sugarului care cauta inebunit si cu orice pret – tita plina cu lapte!
  Fara scrupule, fara sentimente si fara constiinta asemenea insectelor! Aceeasi scirba eterna pe care ti-o provoaca o insecta pe care o strivesti si mai rasucesti si piciorul ca la mucurile de tigare! Duca-se pe pustii!Clubul privilegiatilor adulatori ai lui Traian fiul Basinei!

 9. Io sunt de acord cu propunerea aceasta, cu un singur amendament, sa l puna pe tatal lui secretar al comisiei.

 10. liiceanule, ai fost dintotdeauna dubios, acum devii si mai suspect.De ce-l vrei, ma, pe acest tinerel smecherel, care, cat a fost ministru nu a facut nimic ?
  Mai, cum va gasiti , voi, sleahta de cozi de topor!…

 11. care sa fi fost pretul categoriei maica Teresa? mare sponsor si pisicher unchiesul Nic, o da cu manta… ha ha ha ha ha cu o mina da, cu 10 ar fi urmat sa primeasca… asocierea cu o femeie extraordinara, care a facut misionariat, a unui pisicher, este un act de curaj. Pentru ca te umple de ridicol si arata ce esti. liiceanu nu se dezminte, iubeste bisnitareala si tranzactioneaza orice princpiu in schimbul teancului de maruntis.

 12. E corecta opinia d-lui Liiceanu. Voiculescu trebuie neaparat pus intr-o zona sa vada cum e la greu. Acolo unde se invart bani la greu.

 13. Mergea brici si „Baba Cloanta” in loc de „Maica Tereza”,dar si „Miss Secu „(locul 1 la faza pe sector)sau chiar „Cicciolina Plus”(polivitamine pentru anemicii din poolitica)
  La varsta lui, Liiceanu dovedestea (a cata oara) ca nu are imaginatie si ii mai plac si barbatii Colt Calendar !Pe masura ce omul imbatraneste, se prosteste ,avem atatea cazuri in politica,cultura,media,etc

 14. Chiar nu mai scapam de fostii comunisti si de copii de fosti securisti ? Tara nu mai are oameni de caracter de trebuie sa ne ingretosam de fiecare data cand astia dau din coate? Mosii si stramosii nostri au transmis gena rabdarii fara limite celor mai buni dintre romani si gena nesimtirii unora care nu se mai satura de stat in frunte dupa ce au facut tara praf de 75 de ani!

 15. Cum se face ca „omul potrivit la momentul potrivit” e musai sa fie cu relatii dinspre Securitate?
  Vlad Voiculescu a studiat la Viena. Fratele bunicului lui Vlad Voiculescu a fost sef la DIE la Viena.

 16. Bai liic(h)ene ai face bine sa recitesti scrisoarea auto-adresata si tie: Scrisoare catre lichele.

 17. o lICHEA JEGOASA are tupeul sa mai scoata scafarlia – CEAl MAI JEGOS BIPED ! STAI BAI ,JAVRA IN BUDA UNDE ITI ESTE ]LOCUL ! toate japitele indraznesc sa scoata capatana plina de cacati ! zat javra bipeda ! lingator de cururi !

 18. Liiceanu, o corcitura saseasca, de tot plansul! El promoveaza doar caio morti, dar pe spinarea noastra!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.