Gabriel Oprea a anunţat că va demisiona din Senat

Fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, a anunţat, pe pagina sa de Facebook, că va demisiona din Senatul României săptămâna viitoare.

”Nu mă ascund în spatele niciunei imunităţi şi, la fel ca şi familia Gigină, doresc adevărul despre acel accident. Înţeleg că sunt opinii juridice divergente cu privire la posibilitatea reluării votului. Prin urmare, ca să nu mai existe vreo îndoială, vă anunţ că demisionez din Senatul României. Procedura, conform Regulamentului, se va realiza săptămâna viitoare”, a afirmat el.

Senatul a respins marți cererea DNA de începere a urmăririi penale în cazul fostului vicepremier Gabriel Oprea.

Vineri, Oprea a depus o cerere în care solicită oficial Senatului să se reia votul în privința imunității sale, asta după ce marți le ceruse senatorilor să voteze împotriva cererii DNA. Fostul vicepremier a publicat cererea pe pagina sa de Facebook.

„Am depus astăzi cererea către Președintele Senatului. Nu a fost și nu este intenția mea să fug de Justiție. Însă ceea ce se întâmplă cu acest dosar nu este în regulă. Vreau dreptate pentru Bogdan Gigină, dar dosarul acesta nu pare a fi despre dreptate, ci despre răzbunări și răfuieli cu substrat politic”, a scris Oprea, pe Facebook, după protestele de joi seară.

Anterior, joi, Gabriel Oprea anunța tot pe rețeaua de socializare: „La primul dosar am cerut colegilor să voteze cererea DNA pentru începerea urmăririi penale. Acum am cerut colegilor să voteze împotriva și poate că am greșit. Mulți mi-au reproșat că vreau să fug de Justiție, deși nu e deloc așa. Tocmai de aceea îi voi solicita Președintelui Senatului să supună la vot încă o dată cererea DNA, iar pe colegi îi voi ruga să voteze pentru începerea urmăririi penale. Știu că sunt nevinovat și nu fug de Justiție. Știu în egală măsură că acest dosar ridică prea multe semne de întrebare și nu pot să le trec cu vederea. Dacă ați fi în locul meu, cum ați proceda? Ați accepta orice acuzație, oricât de aberantă, și ani întregi de procese pentru suspiciuni inventate? Ați accepta să vi se spună că ați ucis un om deși nu ați avut absolut nicio legătură cu vreuna din cauzele accidentului? Multi îmi dau lecții. Alții mă înjură. Eu nu judec pe nimeni și nu doresc nimănui răul. Un lucru îl voi spune însă mereu. Sunt departe de a fi perfect. Am defectele mele, greșelile mele și crucea pe care o port. Dar nu am ucis pe nimeni. Nici măcar din culpă”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.