Gabriel Oprea, de Ziua Națională a SUA

Gabriel Oprea a adresat sâmbătă, cu ocazia Zilei Naționale a Statelor Unite ale Americii, un mesaj de felicitare.

„În numele Guvernului României, adresez poporului american, cu ocazia Zilei Independenței Statelor Unite ale Americii, cele mai călduroase felicitări, însoțite de reiterarea atașamentului nostru față de valorile fundamentale ale democrației pe care țările noastre le împărtășesc”, declară premierul interimar, potrivit Agerpres.

Istoria celor 135 de ani de relații diplomatice româno-americane, precum și prietenia care leagă cele două națiuni constituie premisa unei colaborări viitoare de succes, a mai arătat Oprea.

„Suntem, așadar, încrezători cu privire la beneficiile pe care continuarea și aprofundarea Parteneriatului Strategic dintre țara noastră și Statele Unite ale Americii le asigură cetățenilor români și americani deopotrivă. Îmi exprim convingerea că tradiția bunelor relații româno-americane se va transpune și în finalizarea și semnarea Acordului dintre Guvernul SUA și Guvernul României privind intensificarea cooperării în prevenirea și combaterea terorismului și a criminalității grave — criteriu tehnic important pentru includerea țării noastre în Programul Visa Waiver”, arată prim-ministrul interimar.

Acesta a remarcat sprijinul deosebit de important al Statelor Unite pentru consolidarea securității României.

„Recentele acțiuni teroriste care au avut loc în unele state din Europa, dar nu numai, ne-au demonstrat că nicio țară nu este ferită de riscurile terorismului, iar solidaritatea între state democratice este acum de cea mai mare importanță”, se mai arată în mesaj.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.